Vali Porcisteanu – inca nu realizez ce mi se intampla

Motorsportnews.ro : Vali, felicitari, esti primul pilot roman campion national de raliuri din 2007 pina in prezent. Cum te simti ?

Vali Porcisteanu: Multumesc mult, ma simt extraordinar! Cred ca inca nu realizez ce mi se intampla… Ma bucur ca totul s-a terminat in sfarsit si am scapat de tensiune.

foto : alexserban.ro

 

 

Motorsportnews.ro :  Ai reusit doua etape la rand, Iasi si Bacau, sa-ti pui in aplicare planul de a termina pe locurile de care aveai nevoie. Cat de greu sau usor este sa faci acest lucru ? 

Vali Porcisteanu: Sa zicem ca doar la Bacau am avut acest plan, pentru cala Iasi am mers maxim si a trebuit sa ne multumim cu pozitia a-4-a din cauza acelei pene de pe Ps8. Inainte de acea proba obiectivul de a ne pozitiona in fata lui Bogdan era indeplinit. Din cauza acestei pene, la Bacau am avut parte de un raliu mai “special”, la care nu am mai fortat victoria ca la restul etapelor si am mers “cu cap” pentru a ne atinge cu orice pret obiectivul pentru sezonul 2011.

 

 

Motorsportnews.ro :  Cum ti s-a parut R. Bacaului la prima prezenta pe scena CNRD in aceasta configuratie ? 

Vali Porcisteanu: Mi-as fi dorit sa terminam deja “socotelile” de la Iasi, iar la Bacau sa mergem cat mai tare pentru a face spectacol.

 

Probele speciale de la aceasta cursa au avut de toate. Multe sectiuni tehnice, destule paliere de viteza, poate pe alocuri un pic cam rapide si datorita ploii dinaintea startului am avut parte si de multe portiuni cu noroi.

 

Ideea de a aduce caravana rallyistica la Bacau nu a fost rea, dar ca impresie generala parca mai toata lumea a fost “cam deranjata” de venirea noastra acolo. Drept dovada si reticenta politiei fata de echipajele participante.

 

Parcurgerea sectorului comun de pe proba Chetrosu a suferit foarte mult de la numarul exagerat de mare de treceri, lucru care putea fi anticipat mult mai din timp si eventual gasita o alta varianta. Superspecialele au fost ok si cu aceeasi opinie ca a majoritatii concurentilor, a fost mai bine scoaterea din concurs a ultimei speciale din centrul orasului.

 

foto : Motormedia

 

 

Motorsportnews.ro :  Care ar fi “ingredientele” care au stat la baza evolutiei tale foarte bune de-a lungul intregului sezon ? 

Vali Porcisteanu: Cred ca cea mai importanta a fost determinarea si dorinta maxima de a obtine acest rezultat, de care am fost extrem de aproape si in 2010,  dar de aceasta data am avut pe tot parcursul sezonului un ritm mult mai alert pe probele speciale. Un ritm datorita caruia sa merite obtinerea unui astfel de rezultat.

 

 

Motorsportnews.ro :  Cu emotiile cum a fost ? Cand ai realizat ca efectiv nu mai ai cum sa pierzi titlul? 

Vali Porcisteanu: Emotiile au existat mereu, chiar si pana pe ultima suta de metri a ultimei probe. Am realizat asta la finele ultimei speciale, dar a trebuit sa fiu concentrat in fiecare metru pe fiecare proba pentru ca in afara de un posibil ghinion (cu defectarea masinii) volanul a fost doar in mainile mele. Am reusit sa-mi impun un ritm extrem de safe, ritm in care eram ferit de pericole 100%. Sincer nu am fost multumit din punct de vedere sportiv, dar pana la urma rezultatul final e cel care conteaza.

 

 

Motorsportnews.ro :  Ati sarbatorit la Bacau? 

Vali Porcisteanu: Da, a fost un fel de sarbatorire, dar nu ceva iesit din comun.

 

 

Motorsportnews.ro :  Se pare ca ti-a purtat noroc schimbarea “tricoului” in galben. Ce inseamna mai exact aceasta ? 

Vali Porcisteanu: Da, aceasta schimbare a fost intr-adevar de bun augur. Si tricourile albastre au fost norocoase, mai putin cele dela Sibiu si Tg. Mures. Aceasta schimbare de culoare a venit intr-un moment bun, inainte de finalul sezonului, cu ocazia unui raliu nou nout. Prista Oil Romania este partenerul nostru principal din sezonul 2011, cu care am inceput colaborarea odata cu ultima etapa de la Iasi din 2010. Avand in vedere ca la Bacau urma sa se decida titlul si eram “in lumina reflectoarelor” ceva mai mult, conducerea Prista Oil a decis sa promovam acolo acest brand care pe tot parcursul parteneriatului nostru a fost putin cam “in umbra”.

 

 

Motorsportnews.ro :  Ganduri pentru sezonul urmator ? 

Vali Porcisteanu: Imi doresc sa participam in ceva etape afara din tara. ERC, IRC, ORICE! 🙂

Avem nevoie de mai multi kilometri de proba speciala pentru a creste si mai mult. Pe langa asta evident va trebui sa ne aparam titlul castigat in acest an si imi doresc sa schimbam si masina. Deocamdata nu se stie nimic… dar nu foarte tarziu sper, vom cunoaste multe detaliii.