Prima victorie in Cupa DACIA pentru echipajul Alex Mirea/ Dragos Despinoiu

Al doilea raliu de macadam din cariera pentru Alex Mirea i-a adus acestuia si prima victorie in Cupa Dacia. Avandu-l in dreapta pe Dragos Despinoiu, echipajul 445 a avut parte de un duel aprins cu echipajul Bogdan Nastase/ Alex Popidan pana in ultima proba speciala, astfel satisfactia victoriei fiind mult mai mare.

Despre evenimentele si trairile echipajului 445 de la Raliul Tara Barsei, puteti afla chiar de la Alex Mirea in interviul acordat website-ului nostru.

Motorsportnews: Cum ti s-a parut ideea organizatorului de a aduce SS la Bucuresti, crezi ca a fost un lucru benefic pentru fani?

Alex Mirea: Foarte buna ideea, excelenta chiar, insa ori nu s-a dorit, ori le-a fost greu organizatorilor datorita perioadei prin care trecem sa mediatizeze evenimentul. Nu sunt un carcotas de fel si imi permit sa fac astfel de afirmatii pentru ca sunt din Bucuresti si am multi cunoscuti din lumea motorsportului care joi inainte de cursa nu stiau absolut nimic de acest eveniment, ce sa mai zicem de cei care nu au nici o legatura cu acest sport, insa pe care i-am putea cuceri prin astfel de evenimente ?!

Motorsportnews: Avand in vedere ca e prima victorie din cariera ta, cum e sa castigi un raliu ?

Alex Mirea: Extraordinar, ceva ce nu am mai trait pana acum, o explozie de sentimente. Am trait si ne-am bucurat din plin de aceasta victorie si pentru ca adversarii nostri directi au mers, n-au avut probleme tehnice in urma carora sa fim noi in avantaj.

Tin sa-i felicit si eu si Dragos pe Bogdan Nastase/ Alex Popidan atat pentru rezultat cat si pentru faptul ca ne-au ”tras” dupa ei si ne-au oferit un duel extraordinar la Brasov dar si pe Viorel Ivan/ Gheorghe Dumitru.

Sincer pot sa spun ca pentru mine a fost si este cea mai mare senzatie de bucurie traita. Stiu ca trebuie sa ramanem cu capul pe umeri si mai stiu ca trebuie sa incercam sa mergem tot timpul ca pe ultima proba de la Tara Barsei.

Motorsportnews: Ce ai schimbat in abordarea acestui raliu care a dus la victoria ta la Cupa DACIA in aceasta etapa?

Alex Mirea: Tehnic vorbind, nu am schimbat nimic, desi aveam multe de schimbat insa nu s-au putut schimba din motive financiare. In schimb psihic in special pe ultima bucla, cred ca am reusit sa ne mobilizam, sa ne concentram si sa dam totul pe ultima bucla dar in special pe ultima proba speciala.

Motorsportnews: Judecand din prisma rezultatului obtinut, intelgem ca incepi sa te simti din ce in ce mai bine la volanul masinii de concurs?

Alex Mirea: Ca ma simt din ce in ce mai bine la volanul ei, este cert. Ce ne bucura este ca ne simtim din ce in ce mai bine pe macadam, sa nu uitam ca este al II lea raliu de macadam din cariera.

Motorsportnews: Ati avut parte de vreun eveniment neplacut sau mai deosebit?

Alex Mirea: Am avut mai multe insa de notat ar fi atunci cand in service-ul precendet ultimei probe speciale, pe care mai aveam de recuperat 9.6 secunde de Bogdan Nastase aflat pe locul 1, am decis sa aruncam tot ce aveam in masina incepand cu rotile de rezerva si terminand cu apa si camera video in ciuda eforturilor disperate ale mecanicilor care incercau sa ne convinga sa pastram macar o roata si dictarea :). Insa cele mai deosebite, placute, dificile, tensionante, euforice, palpitante, epuizante si mai emotionante momente le-am trait pe ultima proba. Am incercat sa scriu, dar nu pot descrie in cuvinte senzatiile traite.

Motorsportnews: Vei mai participa la vreo etapa din CNVC pana la sfarsitul sezonului sau iti vei canaliza eforturile pe participarile in CNR?

Alex Mirea: Mi-as fi dorit foarte mult sa particip la Ranca insa financiar imi este imposibil.

Motorsportnews: Mai sunt doar 2 etape pana la sfarsitul acestui sezon ce iti propui pentru etapele ramase?

Alex Mirea: In primul rand ne propunem sa ajungem la startul celor doua etape. Au mai crescut sansele acum cu victoria asta insa trecem prin moment foarte dificile.

Motorsportnews: La raliul Aradului si-au anuntat participarea 27 de echipaje din Campionatul National de Raliuri al Ungariei, ce parere ai despre acest lucru, crezi ca vor fi mai motivati pilotii romani in a obtine un rezultat bun?

Alex Mirea: Ma bucura prezenta strainilor in campionatul nostru, e clar ca suntem in crestere si datorita lor si cu cat o victorie este mai greu de obtinut, cu atat satisfactia e mai mare. Am trait asta pe pielea mea :). M-ar bucura prezenta unor echipaje si la N2 chiar daca ei nu folosesc Dacia, insa chiar sunt curios sa vedem niste comparatii.

2 thoughts on “Prima victorie in Cupa DACIA pentru echipajul Alex Mirea/ Dragos Despinoiu”

  1. Bafta multa Alex ! pe PS8 se poate spune ca ati jucat cartea si mai mult iti poti insusi semnatura lui Colin pt o perioada : "If in doubt…flat-out" :))

Comments are closed.