Unul din patru

Danny Ungur si Toni Avram formeaza singurul echipaj al  Napoca Rally Academy care a incheiat Raliul Iasiului desfasurat vineri si sambata, 8 si 9 octombrie. Cei doi clujeni au obtinut astfel prima victorie la grupa A in sezonul 2010 in chiar ultima etapa a Campionatului National de Raliuri. Insa, in ultimul parc de service, Danny nu s-a aratat extrem de bucuros:  Nu suntem foarte fericiti dupa o victorie in aceste conditii. Era locul lui Vlad, dar el, din pacate, nu a ajuns la final. Ne pare rau de abandonul lui, ca si de ale celorlalti coechipieri, Bogdan si Marco. Din pacate, suntem singurul echipaj Napoca Rally Academy care a incheiat Raliul Iasiului. Punem punct astfel unui sezon dificil pentru noi, suntem fericiti ca am ajuns pana aici. Am avut o gramada de probleme cu masina, chiar daca ne-am simtit bine cu ea. Ne place Citroen Racing Trophy, si, daca se va organiza si in 2011, foarte probabil ca vom participa din nou, a declarat Danny la finalul Raliului Iasiului si al sezonului 2010.

Intr-adevar, celalalt echipaj al Napoca Rally Academy implicat in lupta din cadrul grupei A, Vlad Cosma/Florin Dorca, a abandonat din motive tehnice pe ultima proba speciala a Raliului Iasiului. Dupa inca o cursa foarte buna, Vlad parea sa se indrepte spre a doua victorie la grupa A din acest sezon si din intreaga sa cariera, cand, cu cinci kilometri inainte de finish-ul ultimei speciale, prezoanele rotii dreapta fata au cedat si tanaraul pilot al Napoca Rally Academy a fost nevoit sa se opreasca inainte de sosire pentru prima oara in 2010. Nu sunt frustrat, sunt doar putin dezamagit. Am avut o cursa nemaipomenita pana cu cativa kilometri inainte de final, unde ghinionul ne-a facut sa ne oprim. Asta e, asa sunt cursele. Trebuia sa simtim si gustul amar al unui abandon in ultima proba a ultimului raliu al sezonului. Noi suntem bucurosi pentru evolutia pe care am avut-o, a fost un raliu care a inceput prost pentru noi si s-a terminat si mai prost, insa continutul a fost foarte bogat, plin de adrenalina si viteza. Chiar daca sezonul intern s-a incheiat, pentru noi urmeaza, peste doua saptamani, in Spania, finala Pirelli Star Driver. Mergem acolo cu ambitii foarte mari si foarte hotarati sa obtinem un volan in WRC pentru sezonul 2011, a spus Vlad la capatul celor doua zile ale ultimei etape a Campionatului National de Raliuri in 2010.

Tanarul pilot al Napoca Rally Academy va participa in 21-23 octombrie, in Spania, la  finala Pirelli Star Driver, in care Vlad Cosma s-a calificat in urma etapei din Bulgaria. 16 tineri piloti din intreaga lume se vor intrece pentru a castiga sustinerea Pirelli in 2011 in Campionatul Mondial de Raliuri. Unul dintre ei va pilota in WRC un Super 2000, iar alti sase vor beneficia de o masina cu doua roti motrice.

Berti Panaiot

Credit foto: rallyphoto.ro