5 PILOTI IN CITROËN RACING TROPHY LA RALIUL TARGU MURES

Dupa Raliul Argesului, unde cei patru piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania au incasat 13.500 Euro, in etapa de la Targu Mures vor fi cinci echipaje inscrise in acest trofeu. Alaturi de Alex Filip, Dani Ungur, Vlad Cosma si Nistor Duval va lua startul in Citroën Racing Trophy Romania si Mihai Lacatus.

Programat in acest sfarsit de saptamana, Raliul Targu Mures, etapa a 3-a din Campionatul National de Raliuri, este inclus si in programul Citroën Racing Trophy Romania. Si la aceasta etapa pilotii inscrisi in acest trofeu se vor lupta pentru premii in valoare totala de 15.300 Euro, un record in competitia nationala. Si daca la Raliul Argesului, prima etapa din Citroën Racing Trophy Romania 2010, au luat startul Daniel Ungur, Vlad Cosma, Nistor Duval si Alex Filip, la Targu Mures in randul pilotilor Citroën Racing Trophy a intrat si Mihai Lacatus.

Mihai Lacatus, impreuna cu copilotul sau Rares Silasi, va lua startul cu un Citroën C2R2. „Am luat decizia de a concura anul acesta cu un Citroën C2R2 strict datorita costurilor de exploatare. In plus, premiile acordate in trofeu sunt extrem de tentante si sper sa obtin o clasare cat mai buna la grupa A. Inca nu stiu daca voi merge la toate etapele din acest sezon, dar este important ca am facut acest pas si sper ca voi gasi bugetul pentru tot restul campionatului”, a spus Mihai Lacatus, care a mai concurat cu un Citroën C2R2 in urma cu doi ani la Raliul Iasiului.

Dani Ungur, cel mai bine clasat pilot din Citroën Racing Trophy Romania la Raliul Argesului, si-a propus sa-si pastreze pozitia de lider in trofeu si chiar sa atace primul loc de la grupa A. „Dupa primele doua etape ale sezonului suntem foarte multumiti: conducem in Citroën Racing Trophy si suntem pe locul doi in clasamentul general al grupei A. Obiectivul pentru acest sezon este castigarea Citroën Racing Trophy si, daca se poate, titlul la grupa A. Suntem in grafic, dar obiectivul nostru este sa-i invingem pe Edwin Keleti si Victor Ponta”, a spus Dani Ungur, inaintea etapei de la Targu Mures.

Clasat pe podiumul grupei A la Raliul Argesului, Alex Filip va lua startul la urmatoarele doua etape pe asfalt tot cu modelul Citroën C2R2. „Initial am vrut sa schimbam masina incepand cu raliul de la Targu Mures, dar investitia ar fi fost prea mare. Dupa discutiile cu Philippe Bugalski am decis sa achizitionam un C2R2 Max incepand cu Raliul Sibiului, pentru ultimele patru etape de macadam. Sper sa termin tot pe podium in cele doua etape pe asfalt si sa adun cat mai multe puncte”, a spus Alex Filip.

Obiectivul principal pentru Vlad Cosma, locul patru in Raliul Argesului, este sa termine etapa de la Targu Mures fara pana. „De aceasta data, obiectivul nostru este foarte clar: sa nu facem pana. Depinde de noi si de sansa sa obtinem un rezultat bun la Targu Mures. Ne vom feri cat vom putea de incidente si vom merge mai tare decat am facut-o la Pitesti. Speram ca, in sfarsit, evolutia noastra buna sa se concretizeze si cu un rezultat bun”, a declarat Vlad Cosma care concureaza cu un C2R2 Max.

Dupa etapa de acomodare de pe Transfagarasan, Nistor Duval va incerca si el sa se implice in lupta pentru un loc pe podium la grupa A. „Toata lumea stie ca nu sunt un mare fan al raliurilor pe asfalt, dar voi incerca sa adun cat mai multe puncte la Targu Mures si la Cluj. Sunt multumit de cum merge masina si sper sa obtin o clasare mai buna aici”, a spus si Nistor Duval, care va lua startul cu un Citroën C2R2 Max.  

Raliul Targu Mures, programat in acest sfarsit de saptamana, are o lungime totala de 217,9 kilometri dintre care 100 kilometri impartiti in 12 probe speciale. Urmatoarele etape incluse in Citroën Racing Trophy Romania  sunt: Raliul Clujului (26-27 iunie), Raliul Sibiului (16-18 iulie), Raliul Tara Barsei (27-29 august), Raliul Aradului (17-19 septembrie), Raliul Iasiului (8-10 octombrie) si Sibiu Rally Show (noiembrie).

Laura ANTONOV

www.citroen.ro