De la agonie, la extaz si invers

Raliul Sibiului, prima etapa de macadam a sezonului, i-a adus echipajului Manuel Mihalache/Sorin Colceriu un loc 6 in clasamentul general, la finalul unei dispute presarate din belsug cu situatii diametral opuse.

Superspeciala desfasurata pe deja celebrul traseu situat in cartierul Strand i-a adus pilotului brasovean pozitia a 5-a, insa la iesirea din al doilea parc de service navigatorul Sorin Colceriu a facut o greseala incredibila, care a avut ca rezultat o penalizare de 4 minute.

Manuel Mihalache: „Am inceput ziua bine, ne-am sincronizat excelet pe PS1-Superspeciala, insa Sorin m-a bagat cu 5 minute mai devreme decat trebuia in CO, fapt care ne-a adus o penalizare de 4 minute. Pentru a nu-i incurca pe pilotii care se luptau pentru primele locuri in clasament, am intrat special cu un minut intarziere in controlul orar la startul de pe PS2-Dobarca 1 si asa am mai acumulat 10 secunde penalizare. Practic pe a doua speciala am fost deosebit de nervos si stresat, m-a scos din ritm si praful in care era invaluit traseul si am terminat pe 9, la 26 de secunde de lider.

Manu si-a revenit insa pe PS3-Dobarca 2, unde a inregistrat al 6-lea timp, dupa care pe Santa de noapte a mai urcat o pozitie trecand linia de sosire al 5-lea.

A doua zi a inceput sub semnul revenirii, cu un loc 2 pe PS5-Sadu1 si pozitia a 5-a pe PS6-Gatu Berbecului 1, proba parcursa pe ultimii kilometri cu pana la roata stanga-fata.

Turul de forta a continuat cu PS7-Santa Max 1, unde Manu a luat bronzul si PS8-Sadu 2, unde a acontat un nou argint. Aflat pe locul 4 la general, driverul Repsol a considerat ca a venit momentul pentru un atac care sa-l aduca pe podium in clasamentul general, insa pe PS9-Gatu Berbecului 2 a cedat planetara de la roata stanga-spate. Pe respectiva proba echipajul Mihalache/Colceriu a ocupat locul 6, iar pe PS10 – Santa Max a obtinut doar pozitia a 12-a.

Manuel Mihalache: “La finalul primei zile, intr-un clasament open eram pe locul 38, insa ne-am propus sa dam tot ce avem mai bun in noi si sa aratam tuturor ca putem indrepta greseala de vineri. Am mers excelent in prima parte a zilei, insa ghinionul ne-a lovit inca o data cand eram foarte aproape de ocuparea unui loc pe podium. Am inceput in agonie, la jumatatea raliului eram aproape de extaz, dupa care finalul confruntarii ne-a prilejuit inca o data o mare deceptie. Pana la urma e bine ca am terminat o cursa incredibil de dura, am acumulat puncte si acum suntem pe 6 in clasamentul pilotilor cu 40 p. Suntem foarte optimisti pentru Tara Barsei si cred ca avem sanse sa ne implicam mai tare in lupta pentru medalii. Tin sa-i multumesc in mod special lui Bogdan Marisca, pentru ca mi-a imprumutat pompa de la diferential, imbarbatandu-ne atunci cand ne-a fost cu adevarat greu. A demonstrat prin tot ceea ce a facut ca este un adevarat coleg si camarad. Normal, le multumesc din suflet tuturor celor care ne-au fost alaturi in momentele grele si ne-au sustinut.

Sorin Colceriu: “Imi pare rau pentru acea greseala, mai ales ca asa ceva nu mi sa intamplat niciodata. E greu pentru un pilot sa primeasca o asemenea lovitura chiar in debutul unei curse, oricum grea din cauza traseului foarte dificil. Pana la urma Manu si-a revenit, amandoi ne-am concentrat si am reusit sa trecem peste momentele de tensiune. Sambata am aratat ca putem merge tare si ca nu avem nici o problema sa tinem un ritm ridicat, insa finalul zilei a adus alte probleme tehnice si pana la urma am terminat doar pe 6, desi puteam fi mult mai sus.

Echipajul Manuel Mihalache/Sorin Colceriu multumeste partenerilor: Repsol, sponsorului deja traditional MarK Mobel (Tg Mures), Gaetmo si Kraftwerk.

PR: Robo Product Media