Finalul unui sezon promitator pentru juniorii Napoca Rally Academy

Juniorii Napoca Rally Academy au incheiat cu evolutii bune primul lor sezon in Campionatul National de Raliuri „Dunlop”, rezultatele obtinute in toate cele 8 etape disputate indreptatindu-i sa-si faca mari sperante pentru viitor. In ultima cursa din 2011, Raliul Moldovei – Comfert, care s-a desfasurat in zilele de 14 si 15 octombrie, Florin Tincescu s-a clasat al patrulea si Simone Tempestini a venit pe cinci in clasamentul Cupei Dacia.

 Florin Tincescu, avandu-l in dreapta pe Dan Hatigan,  si-a adjudecat, astfel, primul titlu la raliuri din cariera, cel la „Debutanti Cupa Dacia”, dar o greseala minora l-a facut sa termine raliul la doar 10 secunde de podiumul Cupei Dacia si al Juniorilor in aceasta etapa, dar si in cele doua clasamente ale sezonului.  Speram si la locul trei la Cupa Logan, dar am inceput ezitant si am avut din nou ghinion, am pierdut o groaza de timp chiar pe prima proba speciala a raliului. Pe un viraj de stanga am cazut pur si simplu intr-un sant pe interiorul virajului  si a durat foarte mult pana sa iesim de acolo. Cred ca am mers prea incet, altfel nu-mi explic cum s-a intamplat. A doua zi ne-am trezit, mecanici au reusit sa repare directia si sa-mi ofere o masina competitiva, am recuperat 55 de secunde dar n-a fost suficient. Mai trebuia sa recuperam 10 secunde. Asta este, suntem, oricum, fericiti ca am luat titlul la „Debutanti Cupa Dacia”, primul titlu la raliuri din cariera”, a declarat Florin la finalul ultimei etape.

Pentru Simone Tempestini, care a concurat la Bacau cu un nou copilot, Marco Mirabella, desfasurarea cursei a fost exact pe dos. A inceput foarte bine vineri, a si stabilit un timp de referinta la Cupa Dacia pe speciala cu numarul trei si a incheiat ziua pe podiumul Cupei. Tanarul pilot al Napoca Rally Academy isi continua evolutia buna si in prima bucla a zilei secunde, dar apoi nu reuseste sa-si imbunatateasca timpii de pe probele speciale si cade doua pozitii, finalul raliului  gasindu-l pe locul cinci la Cupa Dacia. Ma preocupa faptul ca timpi mei pe probe nu s-au imbunatatit. Am inceput foarte bine prima zi, m-am inteles perfect cu noul copilot si am mers, evident, bine pe primele doua probe, apoi am si batut super-speciala de pe kartodrom. Si a doua zi am inceput-o bine, am fost suficient de rapid pe probele din prima bucla, dar nu am reusit sa cresc ritmul, sa obtin timpi mai buni la urmatoarele treceri. In final pot insa sa spun ca m-am simtit bine la acest raliu, probele au fost frumoase, pacat ca s-a trecut de foarte multe ori pe ele, ceea ce a dus la degradarea suprafetei, drumul a devenit aproape impracticabil. Sunt multumit si de evolutia mea, pot spune ca am pilotat bine. In cele din urma a fost un sezon bun, in care am acumulat experienta si, cel mai important, am avut evolutii din ce in ce mai bune de la un raliul la altul”, a spus Simone la capatul cursei ce a incheiat sezonul 2011 al Campionatului National de Raliuri „Dunlop”.