Szabo se impune in prima proba speciala a Raliului Brasovului

  • Campionul Romaniei en-titre a fost urmat de „Vallino” Porcisteanu si Manu Mihalache

 

  • Urmeaza ziua decisiva, cu spectaculoasele probe speciale, care vor decide soarta raliului

 

„Tess Rally 2011” a debutat in forta, cu superspeciala din centrul Brasovului. A devenit deja o traditie ca fiecare raliu ce are loc la poalele Tampei sa inceapa cu acest festival al automobilismului. In fata catorva mii de spectatori, cele 54 de echipaje au luat stratul in prologul „Tess Rally 2011”.

Desi numele grele au fost la coada listei de start, fanii brasovenii au rabdat aproape 4 ore, intrucat un asemenea recital nu se vede in fiecare zi. In cele din urma, cel mai eficient pilot a fost Gergo Szabo, care, pe cei 1,5 kilometri a scos 1.3:3. „Nu am mers pe asfalt din mai, anul trecut. Am nevoie de putin timp pentru reacomodare. Am ceva emotii, pentru ca am un copilot nou si orice inceput este greu. Desi am castigat superspeciala, acest lucru nu inseamna mare lucru. Este mult de munca pana la finalul raliului”, a spus campionul Romaniei en-titre.

 

Al doilea, la o secunda, a venit „Vallino” Porcisteanu, care are ganduri mari in acest sezon, mai ales care si-a gasit un sponsor care sa ii asigure linistea financiara. „Nu sunt multumit in totalitate de stabilitatea masinii, dar mergem mai departe”, a precizat Porcisteanu, care foloseste benzina de curse in locul bioetalonului. Desi se confrunta cu o criza financiara si s-a inscris la acest raliu in ultimul moment, brasoveanul Manu Mihalache a „prins” ultima treapta a podiumului superspecialei, la 1,3 secunde de Szabo.

 

Am luat startul in acest raliu datorita prietenilor. Numele celor care m-au ajutat este scris pe masina si le multumesc pentru aceasta seara minunata”, a spus Mihalache. Marco Tempestini a fost al patrulea, dar 1,4 secunde ce il despart de Szabo nu constituie un handicap, mai ales ca urmeaza o zi plina, in care se va decide castigatorul. „Nu am reusit sa incalzesc gumele si nu am vrut sa risc”, a precizat Tempesta.  Pe cinci a terminat Titi Aur, iar in spatele lui a fost Dan Girtofan.

Descarca rezultate :

Clasament FIA ( cls. 1-10 )

Clasa 11

Clasa 19