Francois Delecour concurează în România cu o Dacia Logan

La invitația Mach1 SportManagement, Francois Delecour pilotează o Dacia Logan în Raliul Sibiului, prima etapă de macadam din actualul sezon al Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

 

Pilotul francez s-a luptat pentru podiumurile din WRC în perioada 1984 – 2002 și a revenit în activitatea competițională cu ocazia centenarului Raliului Monte Carlo, in ianuarie atunci cand a purtat însemnele campaniei de promovare a turismului din România.

 

 

La Sibiu rulează cu o mașină produsă în România și preparată în atelierele Mach1, Delecour fiind nevoit să se supună acelorași restricții ca orice concurent de la Cupa Dacia. Având în vedere că este o participare unică pilotul francez nu va puncta în clasamentul Cupei, însă le va da câteva ponturi lui Bogdan Năstase și Sebastian Barbu, cei mai rapizi piloți pe macadam în Cupa Dacia 2010.

 

De-a lungul carierei Francois Delecour a obținut patru victorii în Campionatul Mondial de Raliuri toate fiind realizate la volanul unui Ford Escort RS Cosworth și s-a clasat de 19 ori pe podium.

 

În raliul din România Delecour l-a ales ca navigator pe Fabrice Savoye.