Problemele din CNR au continuat si la Raliul Sibiului

Editia din 2011 a Raliului Sibiului se anunta ca de obicei una dintre cele mai bine organizate si mediatizate etape din cadrul Campionatului National de Raliuri. Din pacate, suita de incidente de pe ultima proba speciala ( PS 11- Santa III ) au condus la anularea acesteia. Primul la start, pilotul maghiar Gergo Szabo, a intalnit o masina a unor spectatori care se deplasa in acelasi sens, pe care a reusit sa o depaseasca, evitand astfel un prim incident. Urmatorul pilot, Valentin Porcisteanu nu a fost asa norocos. Pitesteanul a fost silit sa abandoneze dupa ce a lovit un motociclist care se deplasa in sensul contrar desfasurarii probei speciale. Problemele nu s-au oprit aici, masina lui Bogdan Marisca oprinndu-se pe o parte la cativa kilometri dupa locul accidentului in care a fost implicat Vali Porcisteanu. Proba a fost anulata iar restul pilotilor au parcurs-o ca si etapa de legatura, primind timpii de la parcurgerea anterioara a acesteia.

 

La finalul raliului, Gergo Szabo se afla pe locul intai conform rezultatelor obtinute pe probele speciale insa pilotul brasovean Dan Girtofan a depus o contestatie impotriva maghiarului, reclamand efectuarea unui service ilegal. Concret, Szabo este acuzat ca a inlocuit cureaua de accesorii a Mitsubishi-ului sau dupa iesirea din parcul de service cu ajutorul mecanicilor sai. Sanctiunea conform regulamentului este excluderea din raliu, aceasta decizie fiind luata sambata seara de catre Colegiul Comisarilor Sportivi. Datorita faptului ca echipa lui Gergo Szabo a depus o contestatie impotriva acestei hotarari, pilotul maghiar a urcat pe prima pozitie a podiumului, insa rezultatele finale vor fi validate marti seara in cadrul Consiliului Federal al FRAS.

 

 

Fara aceste incidente, cel mai probabil podiumul final ar fi avut urmatoarea configuratie : Szabo, Porcisteanu, Marisca, insa cum ultimii doi au abandonat, pe locul doi s-a clasat Marco Tempestini iar pe trei Dan Girtofan. Daca FRAS va mentine hotararea CCS in cadrul Consiliului Federal, podiumul final va arata astfel : Tempestini, Girtofan, Campedelli. Cel din urma este un pilot italian care a luat startul in Raliul Sibiului pe un Citroen Ds3 R3 si, dupa ce a castigat doua probe speciale, s-a impus in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice cu un avans de peste doua minute fata de urmatorii clasati, George Grigorescu si Alex Filip, ambii evoluand pe automobile Renault Clio R3.

 

 

Francois Delecour, fost vice-campion mondial, a fost invitatul celor de la Mach1 SportManagement si a luat startul in Raliul Sibiului pe un automobil Dacia Logan. Desi masina era in configuratia de Cupa, Delecour nu a punctat in cadrul acesteia insa s-a impus in cadrul clasei 9, fosta N2. De-a lungul carierei sale in Campionatul Mondial de Raliuri, pilotul francez a castigat patru raliuri si s-a clasat de 19 ori pe podium.

 

 

 

Sebastian Barbu a confirmat in prima zi a Raliului Sibiului 2011 ceea ce stiam inca de anul trecut, si anume faptul ca ii plac intrecerile pe macadam. El si-a adjudecat superspeciala derulata in cartierul Strand, devansandu-i pe Ivan, cu 0.5 secunde, si Simone Tempestini (avans de 0.7 secunde), devenind primul lider al Cupei. Pe Dobarca 1 insa, Ivan, campionul in exercitiu, izbutea sa-si treaca in cont cel mai bun timp si facea rocada cu Barbu, iar Nastase urca pe locul 3. Cei trei aveau sa obtina, in aceasta ordine, cei mai buni timpi pe Dobarca 2, astfel ca, in frunte, ierarhia ramanea neschimbata inaintea parcului de service care preceda probele de noapte.

 

 

 

Apoi, urcarea spre Paltinis avea sa ii revina lui Barbu, urmat de Ivan si Cornea, in timp ce Nastase nu reusea decat al cincilea timp. Acesta isi pastra locul trei in clasamentul Cupei, dar ajungea la 37,4 secunde de noul lider, Barbu, care-l devansa cu 3 zecimi pe Ivan. Pe Santa in coborare nu am mai asistat la o schimbare la varf, dar, in schimb, victoria categorica a lui Nastase, care a reusit al 10-lea timp absolut si al 8-lea FIA, a facut ca ecarturile aproape sa se topeasca. Sambata, echipajul cu nr.29 a reusit sa-si mareasca avantajul astfel ca, la final, in cadrul Cupei Dacia, locul intai a fost ocupat de  Sebastian Barbu si Raluca Magdas. Acestia au fost urmati in clasament de echipajele Florin Tincescu/Danut Hatigan si Viorel Ivan/Razvan Popa.

 

 

Pe langa toate incidentele din cursa trebuie sa mentionam si faptul ca accesul cu masina pe una dintre probele speciale ne-a fost refuzat atat de organele de politie cat si de directorul organizatoric Sorin Itu. Desi acreditarea media ne permite sa facem acest lucru cu 60 de minute inainte de startul probei specialei iar noi am ajuns mai devreme cu peste o ora, excesul de zel tipic romanesc si-a facut simtita prezenta. Aceste intamplari sunt nedorite si regretabile si s-au intamplat in timp ce  alti spectatori se plimbau efectiv cu masinile cu doar 15 minute inainte de startul programat pe proba speciala pe care noua ne-a fost refuzat accesul.

 

Descarca :

 

Clasamente oficiale ( provizorii pana marti 13.07.)

 

 

One thought on “Problemele din CNR au continuat si la Raliul Sibiului”

  1. Pe neispravitu' ala cu Logan care si-a pus in pericol si nevasta si copilasul de cativa anisori l-as plimba putin taras dupa o masina pe Santa ! L-am vazut cum rula el fooooarte linistit pe PS11 fara nicio apasare desi am ii apostrofasera mai multi spectatori ! Nemernic ! Bine ca s-a terminat asa !
    Sa mai zic ce i-as face motociclistului ??? Nu are sens …

Comments are closed.