Rezultat excelent in cel mai dur raliu din CNR

Echipajul 79 FILIP/IANCU a terminat Raliul Sibiului pe locul 3 in clasamentul 2WD si pe un excelent loc 5 in clasamentul general, dupa excluderea din competitie a lui Georgo Szabo. Alex. Filip si Bogdan Iancu au trecut linia de sosire la o distanta de sub 13 secunde fata de locul 2 al clasamentului 2WD, respectiv locul 4 al clasamentului general FIA.

Aventura sibiana a inceput, ca de obicei dupa recunoasterile traseului, cu traditionala intalnire cu fanii, in Piata Mare, la Orange store, iar suporterii motorsportului au avut ce vedea.

 

‘Ma bucur ca a venit atat de multa lume in Piata Mare din Sibiu special pentru a vedea masinile de concurs si pentru a cunoaste echipajele. Atmosfera a fost extraordinara si intr-un cadru relaxant am putut povesti fanilor, in fata Orange store,  amanunte despre masina de concurs si despre raliuri in general’, a spus sibianul Bogdan Iancu dupa startul oficial in competitie.

 

Grupa masinilor cu doua roti motrice a fost dominata fara drept de apel de italianul Simone Campedelli, astfel incat principalul punct de atractie pentru fani a fost lupta pentru pozitia secunda disputata intre Alex Filip, Vlad Cosma si “veteranul” George Grigorescu, ultimul avand castig de cauza, in timp ce Alex Filip a ocupat ultima treapta a podiumului, distanta dintre el si Grigorescu fiind de sub 13 secunde. Cum regulamentul prevede ca orice pilot care nu are licenta obtinuta inainte de data de 1 mai 2011 nu poate puncta in clasamentul anual, punctele obtinute de Filip/Iancu vor fi cele dedicate locului 2 in clasamentul 2WD, respectiv 4 in clasamentul general FIA.

 

Modelul Renault Clio R3 Maxi pilotat de Alex Filip s-a ridicat din nou la nivelul asteptarilor, bolidul fiind “pus la punct” la capitolul tehnic de specialistii de la Colina Motors. De asemenea, anvelopele Michelin au facut fata cu brio conditiilor dure de la Sibiu, lucru ce a contribuit din plin la rezultatul sportiv obtinut, stiut fiind faptul ca principalele probleme intampinate de piloti pe macadamul sibian sunt penele de cauciuc.

Cu toate acestea, spectacolul sportiv a fost stricat de un incident petrecut pe ultima speciala a raliului, atunci cand un motociclist enduro a intrat pe traseu si a fost lovit in plin de masina pilotata de Vali Porcisteanu. Din cauza acestui eveniment neplacut, ultima proba speciala a fost anulata, insa din fericire, motociclistul se afla in afara oricarui pericol.

 

Suntem alaturi de coechipierii nostri Vali Porcisteanu si Dan Dobre si speram sa treaca rapid peste incidentul neplacut. Se poate intampla oricui, insa inconstienta unoara atinge cote alarmante. In conditiile date, plecam de la Sibiu multumiti de rezultat si de setup-ul masinii noastre, aici obtinand si cel mai bun rezultat din clasamentul general din cariera mea de pilot. Dupa ghinionul de anul trecut, atunci cand ruperea unui pivot la roata dreapta a dus la o iesire violenta in decor, anul acesta ne-a adus fara indoiala satisfactii pe plan sportiv. Echipa Colina Motors ne-a pregatit perfect masina pentru cel mai lung si cel mai dur raliu din Campionatul nostru, astfel incat nu am avut nicio problema tehnica. La Raliul Sibiului am fost sustinuti si de cei mai tineri fani ai echipajului nostru, copiii nostri, Tudor, respectiv Maia. Pentru cei doi micuti a fost prima prezenta la o etapa de raliu, iar prezenta lor pare a fi fost cu noroc. De asemenea, vreau sa dedic acest rezultat sponsorilor nostri, fara ajutorul carora nu am fi putut lua startul in aceasta competitie si nici in cele ce urmeaza. Acum ne gandim la Raliul Aradului programat pe 5-6 august unde vom fi pregatiti de lupta la volanul unei masini extrem de fiabile si de competitive, care acum are si un setup adecvat, a declarat Alex Filip la finalul Raliului Sibiului.

 

La cursa sibiana, echipajul Filip/Iancu a beneficiat de sprijinul Orange, Renault, Michelin, Computerland, Converse prin Elmec Romania, Mobil1 prin Star Lubricants, OMP si Hotel Hilton Sibiu. Filip si Iancu asteapta acum cu nerabdare urmatoarea provocare din CNR, Raliul Aradului, care va avea loc in perioada 5-6 august.