Citroën continua sirul de victorii si la Raliul Sibiului

Dupa victoriile lui Norbert Bereczki si Vlad Cosma din primele trei etape ale sezonului, la Brasov si Targu Mures, echipa Citroën ramane neinvinsa in duelul automobilelor cu doua roti motrice. Simone Campedelli, la volanul unui Citroën DS3 R3, s-a impus in Raliul Sibiului, iar Vlad Cosma, Norbert Bereczki , Tihomir Stratiev si Ekaterina Stratieva, au terminat in puncte. Cu ocazia etapei de la Sibiu, GEFCO Romania s-a alaturat ca partener Citroën Racing Trophy Romania.

 

Simone Campedelli, pilot oficial Citroën Racing, a facut spectacol la Raliul Sibiului cu modelul Citroën DS3 R3. Italianul nu numai ca si-a continuat sirul de victorii obtinute in Italia cu un succes in etapa de la Sibiu, dar a adus si a patra victorie consecutiva pentru Citroën in duelul automobilelor cu tractiune pe doua roti din Romania. „A fost un raliu fantastic, iar publicul de aici este extraordinar. Sunt fericit ca am avut ocazia sa pilotez aici si cred ca am demonstrat tuturor ce poate modelul DS3 R3”, a spus Campadelli, la finalul Raliului Sibiului. Pilotul Citroën Racing a castigat si doua probe speciale, la cea de-a doua trecere pe Santa, el corectand cu doua secunde si un record vechi de 7 ani.

 

In Citroën Racing Trophy Romania lupta pentru bani si puncte s-a dat intre Vlad Cosma, Norbert Bereczki , Tihomir Stratiev si Ekaterina Stratieva. Fara a lua in calcul rezultatul obtinut de Simone Campedelli, Vlad Cosma a fost cel mai rapid pe macadamul de la Sibiu. „Am ajuns la final cu bine si cel mai important cu masina intreaga. Rezultatul nu ne multumeste in totalitate, insa evolutia da.  Am obtinut victoria la clasa 6 si am fost cei mai rapizi cu modelul Citroën C2 R2 Max  si daca nu aveam 10 secunde de penalizare urcam pe podium la 2 roti motrice. Ii felicit pe colegii nostri din Citroën Racing Trophy Romania care au ajuns cu bine la final, ceea ce este o mare victorie, mai ales ca pentru ei a fost prima experienta pe macadam cu acest model”, a spus Vlad Cosma, care a primit un cec de 1.000 Euro si 6 puncte.

 

Raliul Sibiului a fost pentru Norbert Bereczki prima etapa pe macadam cu modelul Citroën C2 R2 Max. Pilotul maghiar a avut un singur obiectiv, sa termine acest raliu, si l-a atins fara probleme. „Stiam ca Raliul Sibiului este un raliu dificil si ma bucur enorm ca am terminat fara probleme. Este prima cursa pe macadam cu aceasta masina si a fost greu pana cand am gasit setarile cu care sa ma simt confortabil, dar pana la urma totul a fost ok”, a spus Norbert Bereczki, care a fost recompensat cu 800 Euro si 4 puncte pentru performanta din Raliul Sibiului.

 

Tihomir Stratiev a inceput testele pentru Raliul Sibiului in Turcia la Bosphorus Rally, experienta sa pe macadam fiind egala cu zero. „Nu am mai mers niciodata pe macadam si nu vroiam sa vin nepregatit la Sibiu. A fost un raliu dificil, dar care mi-a placut foarte mult. In Bulgaria nu exista raliuri pe macadam si acesta este inca un motiv pentru care am venit sa particip in Citroën Racing Trophy Romania”, a spus Tihomir Stratiev. Pentru clasarea din Raliul Sibiului, Tihomir Stratiev a primit un cec de 500 Euro si 2 puncte.

 

Ekaterina Stratieva nu a reusit sa termine pe unul dintre primele cinci locuri in clasamentul automobilelor cu tractiune pe doua roti, dar a fost multumita de evolutia ei la Sibiu. „A fost un raliu greu, dar am progresat pas cu pas. Mi-am imbunatatit timpii de la o trecere la alta si acest lucru este cel mai important pentru mine. A fost o atmosfera extraordinara la Sibiu si ma bucur ca am terminat cel mai greu raliu din Romania fara probleme”, a spus si Ekaterina Stratieva. 

 

Imediat dupa Raliul  Sibiului, pilotii din Citroën Racing Trophy Romania au avut ocazia sa testeze si modelul Citroën DS3 R3. Dupa sesiunea de teste, toti au spus acelasi lucru. „Este o masina incredibila. Este fantastica!”

 

Urmatoarea provocare pentru pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania este Raliul Aradului, programat in perioada 5 – 6 august 2011.

 

CLASAMENT CITROËN RACING TROPHY ROMANIA 2011

 

  1. Norbert Bereczki/Kozma Lazslo (Ungaria) – 24 puncte
  2. Vlad Cosma/Florin Dorca (Romania) – 24 puncte
  3. Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov (Bulgaria) – 14 puncte
  4. Alina Bunica/Gabi Lazar (Romania) – 10 puncte
  5. Ekaterina Stratieva/Sivov Nedyalko (Bulgaria) – 4 puncte

           

DESPRE CITROËN RACING TROPHY ROMANIA

 

In cadrul fiecarui etape, pilotii inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania vor primii premiile in functie de clasamentul general FIA, in calcul luandu-se doar masinile care corespund omologarii FIA pentru grupele R1, R2, R3 si R3T. Pentru  victorie se vor acorda 2.500 Euro si 10 puncte. Locul secund va fi recompensat cu 1.500 Euro si 8 puncte, locul 3 cu 1.000 Euro si 6 puncte, locul 4 cu 800 Euro si 4 puncte, iar pentru locul 5 se vor acorda 500 Euro si 2 puncte. In functie de clasamentul final, intocmit pe baza punctelor castigate la fiecare raliu, primii trei clasati vor primii premii suplimentare in valoare totala de 6.000 Euro. In plus, pilotul care castiga cele mai multe probe speciale la fiecare raliu va primii un premiu de 500 Euro, oferit de Colina Motors, partenerul tehnic al Citroën Racing Trophy Romania si in 2011.

 

Credit foto: Rallyfoto