Raliul Aradului 2012 – Delecour a obtinut a treia victorie a sezonului

Francois Delecour a castigat, detasat, Raliul Aradului 2012, etapa a 6-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop. Pilotul francez a obtinut a treia sa victorie din acest sezon, devansandu-l, cu peste un minut, pe Gergo Szabo. Al treilea a venit Dan Girtofan, care dupa prima bucla nici macar el nu se gandea la un podium. Dar, si norocul face parte din joc…

Edwin Keleti continua seria evolutiilor bune, terminand cursa pe locul patru, dar s-a impus la clasa 3, acolo unde se indreapta, cu pasi mari, spre titlul national. La cateva zile dupa ce si-a serbat majoratul, Simone Tempestini a obtinut cel mai bun rezultat al carierei, locul 5 la general si pozitia a doua la clasa 3. Pe 6 a urcat Valentin Porcisteanu, acesta reusind sa castige ultima speciala a cursei. In puncte au mai terminat, in ordine, Vlad Cosma – care s-a impus la doua roti motrice, Daniel Ungur si Norbert Bereczky.

 

In urma acestor rezultate, Francois Delecour l-a egalat la puncte pe Valentin Porcisteanu, dar a trecut pe primul loc in ierarhia generala, avand mai multe victorii.

 

Dupa ce marii favoriti din campionatul maghiar au abandonat, primul a trecut linia de sosire Kazar Miklos, care, probabil va fi exclus dupa incidentul de pe PS 6, iar victoria ii va reveni lui Robert Butor, podiumul fiind completat de Janos Balogh si Matics Mihaly.

 

AUTOR: Dan Craciun