50 de echipaje s-au inscris la Raliul Iasului – DUNLOP

Cel mai important eveniment auto din zona Moldovei se apropie de ora startului. Raliul Iasului – DUNLOP, a opta etapa (ultima) a Campionatului National de Raliuri – DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), se va disputa pe 05-06 octombrie. Ca in fiecare an, Raliul Iasului este o provocare pentru organizatori, Clubul Sportiv Rally Motor Sport, impreuna cu Primaria Municipiului Iasi si cu sprijinul nemijlocit al Prefecturii Iasi, toti incercand sa asigure cele mai bune conditii de desfasurare a competitiei. Este o provocare si o responsabilitate pentru organizatori pentru ca la Iasi se va decerna titlul de Campion National, iar lupta pentru celelalte doua pozitii ale podiumului de premiere este disputata intre pilotii de top care nu vor ridica prea usor piciorul de pe pedala de acceleratie.

 

Intre 5 si 6 octombrie vom avea la Iasi un regal automobilistic atat pentru publicul iesean, mare iubitor de adrenalina, cat si pentru fanii din toata tara care vor veni la Iasi sa-i urmareasca pe pilotii favoriti. Ca si in anii precedenti, a fost pregatita o proba-spectacol: Rapa Galbena.

 

Astfel, vineri, 05 octombrie, incepand cu ora 16.00, amatorii de spectacol vor avea ocazia sa vada demonstratii de karting si motociclism, pentru ca de la ora 17.00, sa inceapa evolutia concurentilor pe aceasta proba (transmisa in direct de TVR Iasi si TVR 3), spectacol care va continua pana in jurul orelor 19.30. Accesul publicului spectator se va face numai sub indrumarea fortelor de ordine ale Jandarmeriei, tocmai pentru a evita eventualele accidente care s-ar putea inregistra din cauza unei pozitionari neadecvate pe traseul de concurs.

 

La startul acestui eveniment unic in Iasi s-au inscris 50 de echipaje, anuntandu-se o lupta extrem de dura pentru titlul de campion al Romaniei. Dupa disputarea a 7 etape din cadrul Campionatului National – DUNLOP, pe primul loc in ierarhia generala este Francois Delecour, cu 130,5 puncte (4 etape castigate), urmat pe podium de Vali Porcisteanu, cu 115,5 puncte (2 etape castigate) si de Csaba Spitzmuller, cu 76 de puncte (o etapa castigata). Lupta este incrancenata si pentru locul 3, cu sanse reale luptand si Dan Girtofan (68p), Bogdan Marisca (59p), Gergo Szabo (58p) sau Edwin Keleti (57p).

 

La fel de stransa este si lupta pentru titlul de campioana nationala pe echipe. Dupa primele 7 etape, pe primul loc \n ierarhia nationala este BCR Leasing (449p), urmata de ESD Rally Team (431,5p) si de Napoca Rally Academy (407,5p). De altfel, cu exceptia clasei 11, acolo unde Danny Ungur s-a incununat deja campion, in toate celelalte clase ierarhia finala va fi decisa la Iasi. 

 

Startul va fi dat vineri, la ora 13.00, din fata Primariei Iasi. “Probele speciale au fost pregatite pentru lupta la varf, lupta care va desemna noul campion national. Ii invitam pe toti iesenii sa vina la toate probele, pentru ca vor avea ocazia sa vada pe viu o intrecere superba in care adrenalina, stapanirea de sine si indemanarea merg mana in mana. Noi incercam pe toata durata acestui eveniment sa ridicam mereu standardele, pentru ca i-am obisnuit pe piloti ca la Iasi este una dintre cele mai bine organizate etape de raliu din tara. Invitam iesenii sa vina in numar cat mai mare la toate probele si mai ales la proba Superspeciala, pentru ca vor avea ocazia sa vada pe viu o intrecere superba in care adrenalina, stapanirea de sine si indemanarea merg mana in mana”, a declarat Lucian Filip, directorul de organizare al Raliului Iasului.

 

Raliul Iasului 2012 DUNLOP in cifre

 

Ulita etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP 2012, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS)

Partener exclusiv Raliul Iasului 2012: DUNLOP

Organizator: Rally Motor Sport Iasi

Perioada: 05-06 octombrie 2012

Start / Sosire: Iasi

Suprafata de rulare: macadam 100%

Lungime totala raliu: 417,75 km

Numar probe speciale: 10

Lungime totala probe speciale: 130 km (31,12%)

Cea mai lunga proba speciala: PS Madarjac (26,5 km)

Cea mai scurta proba speciala: PS SS Rapa Galbena (1,8 km)

 

PROGRAM Raliul Iasi 2012