Giri debuteaza cu Bebelusa pe macadam

După două runde din CNR Dunlop 2012 desfășurate pe asfalt, Dan Gîrtofan și navigatorul său, Eugen Rotaru, se pregătesc pentru prima etapă de macadam din actualul sezon, Raliul Moldovei, care va avea în Bacău vineri și sâmbătă. Pentru Giri și Eugen, cursa moldavă reprezintă un nou început, deoarece va fi prima pe o astfel de suprafață cu „Bebelușa” Škoda Fabia S2000. Am făcut vreo 30 de km de  teste pe macadam cu «Bebelușa», pentru a vedea cum se comportă și pentru a găsi un setup cât mai potrivit. Sigur, ne-ar mai fi prins bine alți câțiva kilometri de pregătire, pentru a găsi setările cele mai bune, dar până acum pot să spun că feelingul este ok. Mașina are o ținută foarte bună pe macadam și atât mie, cât și lui Eugen, ne place foarte mult. Obiectivul nostru pentru Raliul Moldovei este să găsim varianta optimă de setup și să ne batem să terminăm cât mai în față”, a spus Dan Gîrtofan.

Giri a făcut și o scurtă descriere a traseului pe care se va alerga în weekend: „Primele două probe sunt foarte frumoase, chiar dacă acum alunecă un pic mai tare din cauza ploii căzute în ultima vreme. Sperăm că până la ora la care se va trece în regim de cursă pe ele să se mai usuce și atunci vor deveni numai bune. În ceea ce privește proba lungă, cea nouă, pot să apreciez că e una frumoasă, dar și foarte dificilă în același timp și asta datorită deselor schimbări de aderență. Sperăm să parcurgem toate specialele cu bine, să nu avem probleme de niciun fel și să ajungem să ne bucurăm la final de un loc cât mai sus”.

 

Dan Gîrtofan și Eugen Rotaru doresc să le mulțumească partenerilor principali Škoda România și Alexandrion Grup România pentru sprijinul lor, dar și celorlalți susținători, Mobil 1 prin Lubexpert România și www.prorallyperformance.ro, care au făcut posibil întregul proiect.