Napoca Rally Academy prezenta la sarbatoarea de la Raliul Sibiului

Inca de la inceputul saptamanii, Sibiul a devenit punctul principal de atractie pentru toti fanii raliurilor din Romania. Mii de spectatori au luat cu asalt Piata Mare pentru a asista la parada echipajelor, pentru ca mai apoi sa se mute in Piata Mica, acolo unde a avut loc startul festiv. Pentru prima oara, o etapa din Romania este inscrisa in Intercontinental Rally Challenge. Raliul Sibiului, a cincea runda din Campionatul National de Raliuri Dunlop, este considerata cea mai dura etapa din tara noastra, iar editia 2012 a acestuia nu pare sa fie mai iertatoare cu materialul de concurs. Din cele 57 de echipaje inscrise la start, 18 au abandonat deja pana la finalul primei zile.

 

Dupa primele sapte probe speciale, in lungime de peste 100 de kilometri, Marco Tempestini  si Dorin Pulpea s-au clasat la finalul zilei de vineri pe locul al patrulea in clasamentul general al intrecerii interne si pe locul al saselea in cel al Intercontinental Rally Challenge. Cei doi au inlocuit pentru aceasta etapa Subarul Impreza R4 cu o Skoda Fabia S2000, Raliul Sibiului avand un coeficient de 1,5 in campionatul national de raliuri.

Prima zi a raliului a fost una grea, asa cum ne asteptam. Pe unele probe am mers mai bine iar pe altele nu, problema principala constituind-o praful ridicat de concurentii din fata noastra. Dupa prima speciala pe noapte am intarit suspensia si pe Santa setup-ul masinii nu a fost unul corect. Strategia a fost sa ajungem cu bine la finalul zilei pentru ca maine ne asteapta o zi la fel de lunga dar cu niste probe speciale si mai dure decat cele de astazi. Ecarturile sunt mari, dar nu este nimic surprinzator pentru Sibiu. Orice este posibil sambata.” spunea Marco Tempestini la finalul primei zile a Raliului Sibiului.

 

Dupa un inceput de zi promitator, in care au obtinut constant timpi in primii zece, Bogdan Marisca si Sebastian Itu au pierdut peste 8 minute pe ultima proba a zilei, desfasurata la lumina proiectoarelor. O pana care putea deteriora si mai mult suspensia masinii i-a obligat pe cei doi sa se opreasca pe speciala Santa pentru a inlocui roata, cazand astfel in clasament 13 pozitii, pana pe locul douazeci. “Am avut o prima zi foarte aglomerata, cu tot felul de probleme. In primul parc am inlocuit puntea spate cu totul iar pe ultima proba am pierdut enorm de mult timp din cauza unei pene. Imi pare rau pentru ca oficialii nu au gasit o solutie pentru praful de pe speciale, asa cum au facut-o pentru probele de noapte. Sper ca maine sa mai urcam in clasament.” declara Bogdan Marisca in ultimul parc de service al zilei de vineri.

 

Vlad Cosma si Florin Dorca incheie ziua de vineri pe primul loc in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice din campionatul intern si pe locul al treilea in acelasi clasament din Intercontinental Rally Challege. “Pe prima bucla am pierdut timp pretios, din cauza unui setari prea rigide a masinii, insa pe probele din partea secunda a zilei totul a fost in regula. Praful ridicat de echipajele din fata a refuzat efectiv sa se disperseze. Pe speciala Crinti 2 pur si simplu nu vedeam la mai mult de 2-3 metri in fata. Maine mai avem practic inca un raliu de parcurs si sper sa ajungem cu bine la finalul acestuia.” spunea Vlad Cosma.

 

Daniel Ungur si Toni Avram au avut o prima zi plina de emotii in Raliul Sibiului. Cu toate acestea, cei doi au ajuns cu bine in parcul de service de la finalul zilei de vineri, clasandu-se pe prima pozitie la clasa 11, la un ecart de aproape 10 minute in fata urmatorului concurent. “Raliul Sibiului este unul extraordinar si se aproapie de o etapa de mondial. Avem probe pe zi si pe noapte, pe macadam si pe asfalt, atmosfera este electrizanta, asa cum ii sta bine unei etape din Intercontinental Rally Challenge. Noi am avut emotii pe o proba, atunci cand ne-am simtit rau din cauza inhalarii unor vapori de benzina. Totul a fost ok in cele din urma si suntem in grafic pentru victorie la finalul primei zile.” declara multumit Danny Ungur.

 

Florinel Tincescu a fost primul care i-a urat “La multi ani” copilotului sau Iulian Nicolaescu, cei doi sosind in parcul de final de zi dupa miezul noptii. Ei ocupa pozitia a treia in clasamentul Cupei Dacia, desi parcusul pe specialele din prima zi le-a fost ingreunat. “Ma bucur foarte mult ca am fost feriti de probleme tehnice. Pe a doua parcurgere a specialei Crinti am prins din urma patru echipaje si acest lucru ne-a incetinit putin. M-am simtit foarte bine cu masina si sper ca maine sa o aducem intreaga in parcul de service final, pe o pozitie cat mai buna.” spunea Florinel Tincescu vineri noapte.

Simone Tempestini si Lucio Baggio nu s-au putut prea mult bucura de specialele zilei de vineri de la Raliul Sibiului. Cei doi au abandonat imediat dupa startul probei a doua, pompa de benzina a Subaru-lui Impreza cedand. “Imi parte foarte rau ca am fost nevoiti sa ne oprim asa repede. Echipa de asistenta a inlocuit tot ce a fost necesar, iar maine vom fi prezenti din nou la start.” spunea Simone vineri seara.

 

Actiunea reincepe la Sibiu sambata, de la ora 10:00, atunci cand este programat startul zilei secunde. Echipajelor le-au mai ramas de parcurs cinci probe speciale, in lungime de aproape 100 de kilometri. La finalul superspecialei de pe circuitul din oras, pe care pilotii evolueaza cate doi, in paralel, vom afla si castigatorul Raliului Sibiului. Startul pe aceasta proba este programat la ora 17:58 iar fanii o vor putea urmari de acasa, la televizor, Ps12 fiind transmisa in direct pe postul Transilvania LIVE.

 

credit foto : Balasz Attila