Vrem cât mai sus la Raliul Țara Bârsei

Dan Gîrtofan și Adrian Berghea se pregătesc pentru o nouă evoluție în fața propriilor fani, la Raliul Țara Bârsei, ce va avea loc la Brașov și în împrejurimi, vineri și sâmbătă. Giri și Adi au prefațat cursa brașoveană într-o conferință de presă, în care și-au expus părerile legate de ultimele două runde ale sezonului, dar și despre viitor. „Raliul Țara Bârsei este unul foarte frumos, cu probe tehnice, dar și cu porțiuni în care vitezele sunt foarte mari. Va fi o cursă foarte dură și asta datorită dificulății specialelor. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să ajungem la acest raliu cu noul proiect. A fost un an de acomodare pentru noi, dar vrem ca la Țara Bârsei și apoi la Iași, ultimele două curse din actualul sezon, să obținem o clasare cât mai sus, care să ne aducă și un loc între primele la general”, a spus Dan Gîrtofan.

În cea ce privește lupta pentru titlul național, Giri a opinat că „nu este încă încheiată. Atâta timp cât matematic mai este măcar o jumătate de punct cu care să-i depășești pe cei din fața ta, trebuie să speri. Sigur, mai mult de 50 % disputa pentru primul loc este tranșată, dar în raliuri nu se știe niciodată ce se poate întâmpla”.

 

Navigatorul lui Giri, Adrian Berghea, a precizat: „Mă bucur că am refăcut din nou echipajul campion din 2007. Este o mare plăcere pentru mine să stau în dreapta într-o asemenea mașină profesionistă. Este cea mai tare mașină cu motor aspirat din lume, se pot face lucuri foarte interesante cu ea. Pentru noi, sezonul 2012 a fost unul în care să ne dăm seama de ce poate o astfel de mașină, să-i descoperim secretele, dar vă garantez că în anul următor vom lupta, cu șanse mari, pentru titlul național”.

 

Legat de Raliul Țara Bârsei, Adi a spus că „e o cursă foarte dificilă și dură, nu din cauza suprafeței de rulare, ci a tehnicității și dificultății probelor. Va fi un raliu care va face multe «victime» în rândul competitorilor. Sunt sigur că, dacă nu vom avea probleme care nu țin de noi, în sensul unor defecțiuni tehnice sau alte lucruri, vom putea să ne clasăm foarte sus la finalul Raliului Țara Bârsei. Personal am și o motivație în plus, care se referă la faptul că vrem ca la cursele de la Brașov să nu mai poată să vină un pilot din altă zonă și să spună că aici este un raliu de casă”.

 

Dan Gîrtofan și Adrian Berghea doresc să le mulțumească partenerilor principali Škoda România și Alexandrion Grup România pentru sprijinul lor, dar și celorlalți susținători foarte importanți, Mobil 1 prin Lubexpert România, Fidelis Energy România șiwww.prorallyperformance.ro, care au făcut posibil întregul proiect din 2012.