Napoca Rally Academy a salutat Timisoara

Vineri 27 aprilie, soarele a stralucit in ’’Viena Romaniei’’ si a mangaiat cu razele lui spectatorii iesiti in numar mare pe strazile orasului pentru a vedea pe viu evolutia celor 61 de echipaje inscrise la aceasta etapa. Componentii echipei Napoca Rally Academy si-au rasplatit admiratorii asa cum au stiut ei mai bine, prin evolutii spectaculoase si de exceptie.

 

Gandita special pentru spectatori, Superspeciala Timisoara Rally Show a fost punctul de atractie al zilei de astazi pentru locuitorii Timisoarei dar si pentru fanii raliurilor veniti din toata tara. In lungime de doar 1.3km, aceasta a fost prima proba a raliului si de altfel singura a zilei de astazi, maine urmand sa inceapa probele de foc ale Timis Rally.

Marco Tempestini si Dorin Pulpea si-au continuat debutul bun de sezon si au incheiat ziua pe locul patru in clasamentul general. « Ne bucuram ca am revenit la Timisoara si se pare ca si publicul, prezent in numar mare, astepta revenirea acestui raliu in campionat. Astazi am avut de parcurs o proba scurta iar greul abia maine incepe. Va fi un raliu interesant cu ecarturi mici, iar lupta pentru victorie se va da pana pe ultima proba speciala. » a declarat Marco Tempestini dupa incheierea Superspecialei Timisoara Rally Show.

 

Bogdan Marisca si Sebastian Itu au incantat spectatorii aflati pe marginea probei prin evolutia lor spectaculoasa si au incheiat ziua pe locul sapte in clasamentul general, la un ecart de doar 3.1 secunde fata de lider. «  Aceasta este genul de proba pe care nu poti castiga foarte mult dar poti pierde intreg raliul. Ne bucuram ca am fost feriti de probleme si sper ca maine sa ne gasim rapid  ritmul si sa ne adaptam cat mai repede cu noua masina. » a spus Bogdan Marisca.

 

Anul acesta, de departe, Dany Ungur si Toni Avram sunt echipajul cu  cele mai spectaculoase evolutii din intreg campionatul. Cei doi au inceput Timis Rally intr-o maniera indelung aplaudata de publicul prezent la Superspeciala. « Pana acum suntem in grafic. Am avut o evolutie foarte buna si spectaculoasa pe cei 1.3 km. Ne-am simtit foarte bine la bordul Mitsubishi-ului Lancer Evo 6 si am demonstrat ca acesta poate face fata masinilor mult mai noi si mai performante. » a spus la finalul zilei Dany Ungur, care este liderul clasei 11.

 

Dupa ce la Brasov, unde a evoluat pentru prima oara in cariera sa pe o masina cu tractiune integrala, Simone Tempestini a abandonat datorita unor probleme tehnice, astazi, cel mai tanar membru al Napoca Rally Academy, a avut un parcurs bun, fiind ferit de probleme. «  Ma bucur ca sunt iarasi la startul unui raliu in Romania alaturi de prietenul si copilotul meu Lucio Baggio. Azi a fost o zi buna pentru noi, nu am facut greseli. Maine este o zi lunga, cu 11 probe speciale, pe care imi doresc sa le parcurgem pe toate, obiectivul meu principal fiind acumularea de experienta la bordul Subarului Impreza N 15» a spus Simone Tempestini la finalul primei zile din Timis Rally.

 

Vlad Cosma si Florin Dorca au avut si ei un parcurs foarte bun pe cei 1.3 kilometri ai primei probe speciale si au terminat ziua pe primul loc la clasa 6 si pe locul secund in clasamentul masinilor cu doua roti motrice, la doar o zecime de secunda fata de lider. « Astazi a fost o zi perfecta pentru noi. Ne-am distrat, am glisat, dar am obtinut si un timp foarte bun. Ne bucuram ca masina functioneaza foarte bine si sper ca maine sa avem parte din nou de o zi perfecta. » a declarat Vlad Cosma.

 

Florinel Tincescu se afla la al doilea raliu impreuna cu noul sau copilot Iulian Nicolaescu. Cei doi au avut o zi buna, lipsita de greseli. «  Configuratia unei astfel de superspeciale nu-ti poate aduce vreun mare avantaj, insa poti pierde foarte mult timp daca faci o greseala. Am incheiat cu bine ziua si d-abia astept startul de maine. » a declarat la finalul zilei de vineri Florinel Tincescu.

 

Sambata, 28 aprilie, spectacolul se muta pe drumurile din zona Lugojului, unde 11 probe speciale care insumeaza 107 km vor desemna castigatorul din acest an al Timis Rally, revenit in campionatul national dupa o pauza de trei ani. Aventura se va incheia acolo unde a si inceput, in Municipiul Timisoara, sosirea echipajelor urmand a avea loc in jurul orelor 18.31.

 

Rezultate PS1 – SS Timisoara Rally Show