Misiune indeplinita pentru Sebastian Stanciu

La sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat Transilvania Rally, etapa a patra a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012. Sebastian Stanciu si Sorin Georgescu luau startul in etapa clujeana avand ca obiectiv consolidarea pozitiei avute la clasa 11. La finalul raliului, echipajul Omniasig si-a indeplinit misiunea, clasandu-se pe locul al doilea.

 

Aflandu-se abia la primul sezon in campionatul intern de raliuri, Sebastian Stanciu a descoperit in urma cu o luna o parte din secretele pilotajului pe macadam, in scurta incursiune pe care echipajele au facut-o pe aceasta suprafata la Bacau. Chiar daca revenea pe probele speciale de asfalt ale Transilvania Rally, Sebi era pus in fata a doua noi premiere pentru el. “Speciala Faget, parcursa de doua ori in prima zi, a avut o suprafata mixta, aceasta fiind prima oara pentru mine cand concurez cu pneuri de asfalt pe macadam. A doua trecere, efectuata pe noapte, m-a adus in postura de a evolua, pentru prima oara in cariera, la lumina proiectoarelor speciale.spunea Sebi vineri seara, la finalul zilei el clasandu-se pe pozitia a treia la clasa.

 

Am avut unele emotii datorita acestor situatii noi pentru mine si am avut un stil precaut in abordarea  probelor din prima zi. Atmosfera de pe marginea specialelor a fost una speciala, mai ales cea din Piata Unirii din Cluj si cea de pe proba de noapte.rememora Sebi la debutul zilei a doua.

 

Avand la dispozitie o masina impecabila din punct de vedere tehnic, Sebastian Stanciu si Sorin Georgescu au incheiat Transilvania Rally pe pozitia secunda la clasa 11, indeplinindu-si astfel obiectivul. “Ma bucur ca am ajuns cu bine la final. Am avut parte de o rasucire pe prima proba iar rezultatul final este peste asteptari. Este prima oara cand iau startul in acest raliu iar toti ceilalti piloti de la clasa mea sunt din Cluj si au evoluat pe probele preferate.declara multumit Sebastian Stanciu la finalul intrecerii clujene.

 

Transilvania Rally a fost etapa cu cei mai multi spectatori de pana acum. Acestia au venit in numar impresionant pe toate probele si vreau sa le multumesc pe aceasta cale. Ne-au placut probele de la Cluj iar transmiterea live a celor doua superspeciale pe posturile de televiziune a ridicat standardul de mediatizare pentru ceilalti organizatori.erau concluziile lui Sebi Stanciu la festivitatea de premiere.

 

Sezonul 2012 al CNRD intra in cea de-a doua jumatate odata cu Raliul Sibiului, etapa inscrisa anul acesta in Intercontinental Rally Challenge, care se va desfasura in perioada 20-21 iulie. Concurentii vor avea de parcurs peste 200 de kilometri de proba speciala, aproape dublu fata de o etapa obisnuita din intrecerea interna, in cadrul celui mai dur raliu din Romania. Sebastian Stanciu si Sorin Georgescu sunt sustinuti in acest sezon de OMNIASIG, Konica Minolta, SEARCH CORPORATION, Autosolution si TGS Civil Construct.