Dan Gîrtofan: „E cel mai groaznic raliu la care am participat”

Tess Rally Dunlop 2013 s-a dovedit cursă cu ghinion pentru echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Adrian Berghea. Chiar dacă speranțele și așteptările lui Giri și Adi erau mari înaintea raliului, norocul nu a fost de partea lor, fiind nevoiți să abandoneze în ziua a doua, după o ieșire în decor pe Babarunca. „Prima zi a fost destul de grea și a culminat cu Poiana pe zăpadă, unde nu am avut o evoluție rea. Am mers mai prudent, dar chiar și așa rezultatul a fost unul ok. Pot să spun că ziua de vineri a fost una de tatonare, urmând ca speranțele să fie mai mari sâmbătă”, a spus Dan Gîrtofan.

 

Giri a povestit și ce s-a întâmplat pe PS 5 Babarunca, probă ce avea să fie ultima a sa în TESS Rally Dunlop, dar a și repoșat faptul că oficialii nu au permis concurenților să folosească anvelope dotate cu ținte în condițiile în care speciala era acoperită pe multe porțiuni de zăpadă și gheață: „În ziua a doua am plecat hotărât să fac un rezultat foarte bun. Poate am fost chiar prea hotărât deoarece, după trei viraje de la start, am fost surprins de o suprafață de gheață pe un podeț și, cum aveam o viteză un pic cam mare, am derapat și am ajuns pe câmp, unde ne-am dat peste cap de trei ori, iar astfel am fost nevoit să abandonez. Legat de acest aspect, vreau să aduc o grămadă de cuvinte de ocară unor oameni.

Dan Girtofan - Tess Rally 2013

Sunt foarte supărat pe federație și pe organizatori pentru că nu este corect ceea ce s-a întâmplat. Niște oameni care nu au stat în viața lor într-o mașină de curse iau decizii incredibile. În toată lumea civilizată se folosesc anvelope dotate cu ținte când se aleargă pe o suprafață acoperită cu zăpadă și gheață, dar la noi nu se poate. În condițiile în care de-abia găsim să încropim bugete pe timpuri atât de dificile din punct de vedere financiar, mai suntem nevoiți să mergem și după reguli făcute de niște oameni care habar nu au cu ce se mănâncă motorsportul. Este cel mai groaznic raliu la care am luat startul și pot să spun că sunt foarte supărat că am ajuns bătaia de joc a unor oameni care nu știu ce înseamnă cursele. Pur și simplu își bat efectiv joc de noi”.

 

În urma ieșirii în decor de pe Babarunca, Dan Gîrtofan și-a afectat  destul de serios bolidul Škoda Fabia S2000, ceea ce ridică semne de întrebare asupra participării la următoarea etapă, Raliul Timișoarei: „Acum facem inventarul cu ce avem de reparat la mașină. Sper ca să găsim resursele și timpul pentru a putea lua startul la Timișoara”.

2 thoughts on “Dan Gîrtofan: „E cel mai groaznic raliu la care am participat””

  1. Buna dimineata Giri! Vreau si eu sa vad ziua in care strigatele voastre vor suna la unison atunci cand federatia nu face altceva decat sa ne arate cat de mult se pricepe la curse. Dar ai atins foarte bine subiectul atunci cand ai afirmat ca "am ajuns bataia de joc a unor oameni care nu stiu ce inseamna cursele"… Dar ei stiu sa puna taxe peste taxe, sa inventeze reguli numai de ei stiute si sa-i indeparteze pe toti cei care se dovedesc incomozi. In rest, sa le iasa banul ca e bine…

Comments are closed.