BMW HP4 prezentat alaturi de R 1200GS la Bucuresti

Vineri, 22 martie, cand o parte din redactia noastra era prezenta pe probele raliului de la Brasov, o alta parte a redactiei a fost prezenta la un eveniment deosebit dedicat de aceasta data iubitorilor de 2 roti. Pentru cei de la BMW Motorrad 2013 reprezinta un an special, deoarece au trecut 90 de ani de la lansarea primei motociclete BMW, R32 sau Fritz.  

lansare BMW

Chiar daca evenimentul de la showroom-ul Automobile Bavaria din Baneasa, s-a invartit mai mult in jurul noului model R 1200GS, acesta fiind cel mai de succes model al constructorului din Bavaria, pentru noi vedeta a fost modelul HP4 prezentat de asemenea pentru prima oara publicului din Romania. Nu este un secret pentru nimeni faptul ca site-ul nostru este dedicat in marea majoritate competitiilor de motorsport pe patru roti si mai putin celor pe doua roti, cea mai apropiata legatura pentru noi cu fenomenul celor doua roti fiind Andrei Enescu, pilot in RoSBK, dar totodata si colegul nostru de la rubrica Speed Rider.

Andrei Enescu

 

Pe parcursul anului trecut fanii RoSBK au putut sa citeasca la rubrica mai sus amintita despre prestatiile si pataniile lui Andrei la cursele din sezonul 2012 povestite chiar de acesta. Andrei a fost si el prezent la acest eveniment si in prezenta a aproximativ 100 de persoane a prezentat noua mototcicleta pe care va concura in sezonul 2013, BMW HP4. Totodata el este si primul posesor al acestui model din Romania, insa nu este singurul. Prietenul sau Stefan Marinescu este cel de-al doilea posesor unui asemenea model in Romania si dupa ce anul trecut a debutat in RoSBK la clasa Ro0kies 1000, in acest an el va continua aventura la aceasta clasa cu modelul HP4. Un review al acestei motociclete va urma sa fie prezentat in scurt timp de Andrei Enescu.

Andrei Enescu (stg), Ionut Batu, Stefan Marinescu (dr)
Andrei Enescu (stg), Ionut Batu, Stefan Marinescu (dr)

Alaturi de cele doua modele R 1200GS si HP4, Ionut Batu reprezentant BMW Group Romania, a mai pregatit o surpriza prezentand si modelul F800GT. A fost o seara cu adevarat dedicata iubitorilor pe doua roti atat celor dornici de aventuri pe drumuri asfaltate si neasfaltate, precum si a iubitorilor de performanta la cel mai inalt nivel. Un alt punct de atractie al serii a fost constituit de tombola organizata de gazde, premiile fiind foarte atragatoare Casca System 6 Evo, costum rainlock 2 si 10 cursuri BMW Rider Training. 

 

Credit Foto: Alexandra Dragomir