Delecour si Szabo in lupta pentru victorie dupa prima zi la Brasov

Prima zi a Tess Rally, etapa care deschide sezonul din Campionatul National de Raliuri Dunlop, a fost una marcata de conditii meteorologice dificileConditiile meteo extreme au intampinat inca odata concurentii raliului de la Brasov, ninsoarea cazand de la primele ore ale diminetii si pana la lasarea serii, pentru un cocktail de conditii de drum care au facut prima zi din Tess Rally Dunlop 42 una foarte dificila. Francois Delecour conduce cu un avans minim, 0.7 secunde, dupa ce a castigat doua din cele patru probe ale zilei, dar a redus ritmul pe Superspeciala Poiana, alergata dupa caderea intunericului si avand portiuni acoperite cu zapada.

Credit foto: Rally Cow
Credit foto: Rally Cow

Bogdan Marisca a reusit marea surpriza, in conditiile foarte dificile ale probei de noapte, clujeanul iesind la rampa cu Mitsubishi-ul sau Lancer Evo IX, inscris la clasa 3, in fata mai performantelor masini de clasa 2 ale adversarilor. El a reusit cel mai rapid timp, cu doua secunde mai bun decat cel al lui Gergo Szabo, in timp ce Francois Delecour a adoptat un ritm mai conservator decat in probele de dimineata, fiind doar al cincilea.

Credit Foto: Sorin Pop -  Rallyzoom.ro
Credit Foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro

Pentru noi inceputul nu a fost deloc fericit. Cauciucurile alese, tip “Monte Carlo, au fost prea dure, iar lipsa de aderenta, mai ales pe speciala Paraul Rece, ne-a facut sa pierdem timp. Nu mi-a placut deloc cum s-a comportat masina. Abia pe ultima proba din bucla, care era mai uscata, pneurile mele au inceput sa se incalzeasca si ele, iar timpul a fost unul mai bun. A urmat Poiana pe noapte unde am ales cealalta optiune, din punctul de vedere al pneurilor, pe care o aveam la dispozitie, iar lucrurile au fost mult mai bune pentru noi! Am copilarit pe aceasta proba si ma bucur ca am obtinut un timp atat de bun. In schimb, etapa de dupa nu a fost la fel de “prietenoasa”, ceea ce ma face sa cred ca maine pe speciala Babarunca nu ne va fi deloc usor si cred ca va fi si foarte periculos. Sper ca cei din conducerea cursei sa dea dovada de intelepciune si sa gaseasca cea mai buna solutie in asa fel incat securitatea sportivilor sa primeze.” a declarat Bogdan.

 

Dan Girtofan a reusit si el un timp bun pe Poiana, proba pe care brasoveanul este unul din cei mai buni cunoscatori, insa maghiarul David Botka a fost cu 4 zecimi mai rapid decat pilotul noii echipe Bacau Rally Team, suflandu-i pozitia a treia.

 

Credit Foto: Sorin Pop - Rallyzoom.ro
Credit Foto: Sorin Pop – Rallyzoom.ro

In clasamentul general Vali Porcisteanu se afla pe pozitia a treia, urmat de David Botka si Dan Girtofan. Pitesteanul de la BCR Leasing a fost cel mai rapid in PS2 – Poiana Marului, cea mai scurta proba a intrecerii, insa nu a fost decat al optulea in PS4, astfel ca intarzierea sa din clasamentul general trece de 20 de secunde.

 

Edwin Keleti conduce la clasa 3, insa avansul initial al clujeanului a scazut la doar 2.2 secunde, in fata concitadinului sau, Bogdan Marisca, cel care a recuperat 16 secunde dupa victoria din PS4.

 

Alex Filip ramane cel mai rapid la categoria masinilor cu doua roti motrice, unde a bifat patru victorii de proba din tot atatea posibile. Avansul sau ajunge la 22.2 secunde, in fata lui Adrian Raspopa, in timp ce Bogdan Barbu completeaza podiumul provizoriu, cu o intarziere putin peste jumatate de minut.

 

Raul Badiu a dominat prima zi a Tess Rally Dunlop 42 in Cupa Dacia, reusind trei victorii de proba, insa Florin Tincescu, castigatorul din PS1, il urmeaza indeaproape, avand o intarziere de doar 4.5 secunde. „Prima zi a decurs ok pentru noi. Am pierdut cateva secunde pe speciala a treia pentru ca am mers mult prea prudent. Pe ultima proba am avut probleme de vizibilitate din cauza ninsorii, dar am oprit farurile suplimentare si a fost mai bine. Vineri am avut o singura problema. M-am lovit la un deget care s-a umflat ulterior si acum ma supara. Sper sa nu am probleme mai mari cu el sambata si sa pot continua cursa. Sambata va fi o zi lunga cu zapada si temperaturi scazute. Vreau sa recuperez timpul pierdut si sa castig Cupa Dacia si de ce nu si clasa 9.” a declarat Florin Tincescu.

 

Ziua a doua a Tess Rally Dunlop programeaza sase probe speciale, pentru un total de 102 km, care debuteaza cu proba Babarunca, in lungime de 27 de km, cea mai lunga si cea mai dificila a raliului, mai ales in conditii de zapada. PS5 debuteaza la ora 8:58, iar ziua se incheie cu Poiana la vale, programata la 17:12.

 

Clasament dupa prima zi

 

1.

Delecour

0:20:20.4

2.

Szabo

+0:00.7 

3.

Porcisteanu

+0:20.8

4.

Botka

+0:27.7

5.

Girtofan

+0:30.8

6.

Keleti

+0:35.9

7.

Marisca

+0:38.1

8.

Tempestini

+0:38.2

9.

Filip

+1:10.2

10.

Soos

+1:20.4

 

Clasament general dupa ziua 1

Odinea de start ziua 2