A inceput Raliul Iasului DUNLOP

Raliul Iasului DUNLOP a inceput joi cu o ultima sesiune de reglaje la Shakedown, a continuat cu o parada a masinilor de curse prin centrul Iasului, cu prezentarea de la Complexul Palas si s-a incheiat cu o conferinta de presa la care au participat Francois Delecour, Dominique Savignoni, Vali Porcisteanu, Marco Tempestini si George Grigorescu.

afis Raliul Iasului

Desi este deja campion national al Romaniei, pentru al doilea an consecutiv, echipajul Francois Delecour si Dominique Savignoni a ]inut sa fie prezent la Iasi pentru cea mai frumoasa etapa din calendarul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS). “Revin pentru a doua oara cu placere la Iasi, pentru ca Raliul Iasului este cea mai frumoasa etapa din Romania. Probele sunt foarte spectaculoase, poti merge la maxim, dar trebuie sa fii in acelasi timp si atent la capcanele pe care le au traseele. Chiar daca suntem deja campioni si concuram pe o masina nou, vom incerca sa evoluam la cel mai inalt nivel, avand si avantajul ca presiunea nu mai este atat de mare pe noi. Oamenii de aici, spectatorii, organizatorii ma fac sa ma simt foarte bine la Iasi si voi incerca sa castig acest Raliu”, a declarat Fracois Delecour.

 

Vali Porcisteanu si Marco Tempestini vor sa transeze de la Iasi lupta pentru al treilea loc al podiumului, primele doua locuri fiind antamate de Francois Delecour si cel mai probabil de David Botka. Cum probabil nu va mai concura si la Raliul Harghitei, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri DUNLOP, Vali Porcisteanu spera sa-si asigure la Iasi locul 3. “Imi place Raliul Iasului, pentru ca sunt probe excelent pregatite si care ne ofera sansa unei lupte superbe la varf. Nu sunt deloc stresat de situatia in care ma aflu. Stiu ce am de facut. Voi merge mereu cu pedala jos si voi incerca sa imi asigur locul pe podiumul campionatului, fara a-mi asuma riscuri inutile. Voi folosi la maxim presiunea din aceasta lupta pentru a face spectacol pentru fanii prezenti pe marginea probelor speciale”, a spus Vali Porcisteanu. “La Iasi ne simtim intotdeauna minunat si vom avea parte de o etapa superba, cu siguranta. Probabil ca aici vom transa lupta cu prietenul Vali Porcisteanu, pentru podium, dar vom vedea exact cum merge si David Botka, ocupantul locului secund in clasamentul FIA pentru a sti cat trebuie sa riscam”, a completat Marco Tempestini.

 

George Grigorescu, cel care se ocupa de Cupa Dacia, a recunoscut ca si-ar fi dorit sa fie la Iasi, in calitate de concurent pentru titlul national, dar a promis ca de la anul sa revina cu noi surprize. “Este pentru al saptelea an cand organizam Cupa Dacia, mai sunt cateva necunoscute in clasamentul final si cu siguranta vom avea o etapa palpitanta la Iasi. Revin mereu cu placere la Raliul Iasului”, a spus George Grigorescu.

 

Raliul Iasului este a opta etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv si se disputa la Iasi, in perioada 3-5 octombrie 2013.