Dan Gîrtofan, foarte mâhnit de abandonul de la Sibiu

Un caldă și una rece. Cam așa poate fi descris Raliul Sibiului pentru unul din echipajele protagoniste ale întrecerii, Dan Gîrtofan/Adrian Berghea. Giri și Adi au avut o primă zi foarte bună pe malurile Cibinului, cu o evoluție care creștea de la o specială la alta și care i-a dus pe locul 3 la general, în apropierea mult mai celebrilor Jan Kopecky și Francois Delecour. Numai că norocul lor avea să-i părăsească sâmbătă, pe Gâtul Berbecului, când, la doar 8 km de la start, prinderea dintre fuzeta și amortizorul dreapta spate s-a rupt și i-a forțat să abandoneze, într-un moment în care șansele la podium erau foarte mari.Sunt foarte supărat și mâhnit pentru abandonul de la Sibiu. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest raliu, am investit mult timp și bani în piese și revizii pentru a face un rezultat pozitiv, dar nu am avut noroc. Dacă greșeam eu sau Adi puteam spune că «Asta e, am pierdut pe mâna noastră!». Dar așa nu pot să diger nicicum acest abandon. Nu pot să înghit lecția asta. Sperăm să avem mai mult noroc în cursele următoare”, a spus Dan Gîrtofan.

Giri Sibiu
credit foto: rallymagazin

Giri a povestit că amărăciunea este cu atât mai mare, cu cât el și Adi reușiseră să scape cu bine de specialele de vineri, care erau considerate mai periculoase decât cele de a doua zi: Ziua de vineri a fost una foarte bună pentru noi. Am vrut să mă feresc de pene și de probleme la mașină și am reușit. Am început să mărim ritmul și asta s-a văzut în clasament, unde am început să urcăm spre locurile fruntașe. Target-ul era să fim în primii trei în clasamentul național și chiar reușisem să-l atingem. Urma ca a doua zi să continuăm să atacăm. Din păcate, pe Gâtul Berbecului, la doar 8km de la start, mașina s-a lăsat de spate în jos și astfel visul nostru pentru un rezultat bun s-a terminat brusc”.

 

Chiar dacă nu au reușit să le dedice un loc pe podium la Sibiu, Giri și Adi țin să le mulțumească principalilor parteneri din 2013, Škoda România, Porsche Finance Group și Mobil 1 prin Lubexpert România.