Giri se menține pe 2 în clasamentul general al CNR

Dan Gîrtofan și Eugen Rotaru, cu a lor Škoda Fabia S2000, se mențin pe locul 2 în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Dunlop după ce au încheiat pe locul 4 Raliul Aradului Atrium Mall, etapa a doua din 2014. Cei doi brașoveni au avut parte de multe momente frumoase în cursa din vestul țării, unde s-au luptat „la secundă” pentru un nou loc pe podium.

giri bv com1

Prima zi am început-o cu o doză importantă de optimism, chiar dacă a durat un pic până ne-am readaptat ca și echipaj și am reușit să avem din nou încredere totală unul într-altul. Chiar dacă prima probă a fost un pic alunecoasă și ne-am păcălit la o șicană, am reușit să intrăm într-un ritm foarte bun și să terminăm pe locul 2 ziua de vineri. La superspecială am mers la sigur pentru că a fost un traseu foarte riscant, îngust, printre niște borduri, iar, în condițiile în care nu a fost parc de service după probă, ci s-a trecut direct la parcul închis, orice greșeală ar fi însemnat abandonul din cursă”, a povestit Dan Gîrtofan.

 

Din păcate, debutul zilei secunde nu a fost unul fericit pentru Giri și Eugen, care au pierdut pe prima specială secunde prețioase ce i-au costat un loc pe podium. „A doua zi de dimineață, pe PS6, am plecat un pic prea grăbiți și nu ne-am dat seama că «am furat startul» cu 3 zecimi, ceea ce ne-a adus o penalizare de 10 secunde la timpul total. Nu a fost singura noastră eroare, pentru că pe finalul aceleiași speciale am ieșit mai larg pe un viraj de stânga, ceea ce ne-a făcut să mergem într-o «excursie» în niște tufe și apoi să lovim un pom. Din fericire, avariile au fost minore, doar la bara din față, însă totul ne-a costat vreo 15 secunde. Pe ultimele probe am avut un ritm foarte bun, am reușit să evităm penele, dar, din păcate, cele două greșeli ne-au împiedicat să urcăm mai sus de locul 4”, a mai adăugat Dan Gîrtofan.

giri 2014

Chiar și așa, locul 4 la general a fost suficient pentru ca echipajul brașovean să se mențină pe poziția a doua în clasamentul general după două runde: „La Arad am pierdut pe mâna mea, dar ne bucurăm că suntem pe aceeași poziție ca și după Brașov la general, ba chiar am ajuns la o distanță foarte mică de primul loc. Mergem cu optimism la Raliul Deltei, chiar dacă știm că lupta pentru primele locuri va fi una extrem de dură. Se merge foarte tare în față, materialele de concurs sunt de top, dar sperăm să ținem pasul și să avem rezultatele pe care atât noi, cât și fanii le căutăm”.