O etapă memorabilă pentru BCR Leasing Rally Team

Prima etapă de macadam din acest sezon, Raliul Aradului, a adus şi prima victorie pentru BCR Leasing Rally Team în lupta pe echipe şi în clasamentul general FIA. Cu punctele acumulate la Arad, BCR Leasing Rally Team urcă astfel pe prima poziţie în clasamentul cumulat la Echipe, după primele două etape.

  Podium general_Arad 2014

Cea mai frumoasă performanţă a venit din partea veteranilor echipei, Edwin Keleti şi Botond Csomortani, care au câştigat în premieră Raliul Aradului, la prima lor participare pe macadam la volanul noului Ford Fiesta R5. Al doilea echipaj BCR Leasing Rally Team, Gergo Szabo şi Karoly Borbely, a urcat şi el pe podiumul clasamentului general FIA al etapei de la Arad, ocupând poziţia a treia, iar Adrian Teslovan şi Cseh Vajk Imre au obţinut victoria în Cupa Dacia. Din păcate, reprezentanţii BCR Leasing Rally Team la clasa 11, Sorin Badea şi Florin Dorca, s-au confruntat cu probleme tehnice la motor şi au fost nevoiţi să abandoneze.  Vreau să felicit întreaga echipă pentru rezultatele de la Arad şi, în mod deosebit, pe Edi şi Boti pentru victorie. A fost o cursă frumoasă, cu multe răsturnări de situaţie, dar puterea de concentrare în momentele cheie, alegerea optimă a anvelopelor, precum şi şansa de a fi la locul potrivit la timpul potrivit ne-au oferit momente speciale la Arad.Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

 Edwin Keleti_Botond Csomortani_Arad 2014

Odată cu victoria obţinută la Arad, Edwin Keleti şi Botond Csomortani trec în fruntea clasamentului general FIA al Campionatului Naţional de Raliuri după două etape. Pilotez pentru prima dată în carieră o maşina care poate bate raliuri la general şi voi încerca să scot tot ce e mai bun din ea! Începutul este destul de promiţător, însă se poate mult mai mult. Pentru asta voi avea nevoie de mulţi kilometri. De teste sau de curse. Până una-alta este o plăcere şi o bucurie maximă şi vreau să o savurez o perioadă. Apoi voi continua să visez la următorul obiectiv. Doresc să-i felicit pe colegii mei de echipă, Gergo, Karoly, Adi şi Cseh, pentru rezultate şi pentru contribuţia adusă în clasamentul echipelor. Voi încheia prin a-l felicita pe (mult) mai tânărul meu prieten, Simone “Simo” Tempestini, care demonstrează că este extem de rapid şi că are tot viitorul în faţă!” – a adăugat Edwin Keleti.

 Gergo Szabo_Karoly Borbely_Arad 2014

Gergo Szabo şi Karoly Borbely au început Raliul Aradului în forţă, cu un loc secund în prima probă specială şi câştigând-o pe cea de a doua. În clasamentul timpilor la final de raliu, echipajul BCR Leasing Rally Team se afla pe locul patru, însă după penalizarea cu zece secunde a lui Dan Gîrtofan, echipajul BCRL RT a urcat pe cea de a treia treaptă a podiumului: Un raliu foarte bun pentru noi, cu un ritm excelent în ambele zile. Sincronizarea echipajului a funcţionat perfect, iar maşina a fost setată foarte bine. Mulţumiri speciale echipei de mecanici care a făcut minuni joi noaptea, schimbând caseta de diecţie adusă de la Alba Iulia la 6 dimineaţa. Ne bucurăm foarte mult că în cadrul echipei BCR Leasing Rally Team există o atmosferă perfectă pentru a face performanţă! Ne pregătim pentru Delta Rally! – a declarat Gergo Szabo după această etapă.

Adrian Teslovan_Cseh Vajk Imre_Arad 2014

O altă reuşită a BCR Leasing Rally Team la Arad a fost cea repurtată de reprezentanţii echipei în Cupa Dacia – Adrian Teslovan şi Cseh Vajk Imre – care auobţinut victoria la această categorie.Suntem foarte bucuroşi că am încheiat cu bine etapa de la Arad, cu atât mai mult cu cât am reușit să terminăm pe locul I la Cupa Dacia şi pe locul III la clasa 9. Dorim să îi felicităm pe colegii noștri pentru rezultatele excepţionale şi pentru susţinere, ne pare rău că Sorin nu a reuşit să termine raliul din cauza unei probleme tehnice. – a declarat Adrian Teslovan, lider în Cupa Dacia după primele două etape.

Sorin Badea_Florin Dorca_Arad 2014

O problemă tehnică la motorul Mitsubishi-ului Evo 7 i-a privat pe Sorin Badea şi Florin Dorca să continue evoluţia excelentă avută la Braşov, în prima etapă din acest sezon. Din păcate, după prima specială de la Arad, motorul maşinii s-a oprit pe neaşteptate, iar cei doi nu au reuşit să mai continue cursa. Victoria în clasă, obţinută la Braşov, îi păstrează însă în fruntea clasamentului cumulat al clasei 11.

 

Raliul Aradului Atrium Mall 2014 a fost foarte scurt pentru mine şi partenerul meu, practic fiind obligaţi să declarăm abandon după chiar prima probă specială a zilei de vineri, din motive tehnice – respectiv probleme în sistemul de gestiune electronică a maşinii de concurs. Fără îndoială, sentimentul acut de frustrare a fost iminent şi justificat pentru noi şi pentru echipa tehnică Colina Motorsport, iar regretul că nu am putut reedita împreună succesul de la Braşov a fost  mult îndulcit de evolutia absolut fantastică a colegilor mei de echipă. Începând de astăzi pregătim cu atenţie şi scrupulozitate următorul raliu, Danube Delta Rally care va avea loc la Tulcea, ocazie cu care sperăm şi ne dorim foarte mult să fim competitivi din toate punctele de vederea concluzionat Sorin Badea.

 

În calendarul Campionatului Naţional de Raliuri urmează Raliul Deltei, care va avea loc în perioada 29-31 mai 2014, pe macadam. Raliul Deltei va include 10 probe speciale extrem de frumoase, desfăşurate pe parcursul a 98.84 km. (401.3 km. incluzând şi etapele de legătură) şi va fi cotat cu un coeficient de 1.