O mie de mile, o mie de povesti – Mille Miglia 2014

Cursa originala desfasurata pe drumurile din Italia, a avut loc pentru ultima oara in 1957, doar 24 de editii fiind organizate. Intre 1927-1957 pe ruta Brescia – Roma – Brescia, cursa se desfasura fara oprire pe cei 1635 de kilometri adica echivalentul a 1000 de mile. In prezent cursa legendara a renascut si se bucura de un succes imens atat in randul fanilor cat si in randul participantilor. Competitia este considerata a fi cel mai important eveniment pentru automobilele istorice de pe intreaga durata a anului.

Mille Miglia 356 coupe

Devenita in prezent o cursa de regularitate, Mille Miglia se va desfasura in acest an in perioada 15-18 mai. Initial pentru competitie erau eligibile doar modelele care au luat parte in cursa originala desfasurata in perioada ’27 – ’57, insa organizatorii au adaugat o lista speciala, atent selectionata de comitetul organizator, cu masini care nu au participat in cursa originala. Astfel pentru acest an 451 de participanti au fost acceptati la start. Mercedes-Benz va fi reprezentat de 41 de masini, compania din Stuttgart fiind de altfel si sponsor principal al competitiei. BMW vine cu 8 modele 328, doua modele 507 si un model Isetta, Bugatti cu 23 de automobile, iar lista continua cu FIAT, Alfa Romeo, Bentley, Porsche, Ferrari, Lancia, Lagonda, Jaguar, Abarth, S.I.A.T.A., Maserati, Lotus, Renault si altele. 

Archivnummer: D22614

Pentru cei de la Mercedes-Benz evenimentele clasice din acest an au o insemnatate deosebita pentru ca acestia sarbatoresc 120 de ani de motorsport. Mercedes-Benz Classic, divizia companiei responsabila de intretinerea si conservarea modelelor clasice va aduce la startul acestei competitii doi piloti legendari, Roland Asch si Bernd Schneider (campion DTM de cinci ori).   

Mille Miglia 550 A Spyder

Porsche Museum revine cu conceptul “Rolling Museum” prin care compania va prezenta publicului cele mai prestigioase modele de competitie ale companiei. Astfel printre evenimentele anuntate se numara Mille Miglia unde vor fi prezente un model 550 Spyder, doua modele 356 Coupé si un model 356 Speedster si Goodwood Festival of Speed. Doi dintre pilotii de la Mille Miglia vor fi Dr. Wolfgang Porsche, presedintele consiliului de administratie Porsche AG si legendarul Jacky Ickx. Walter Röhrl (castigator Le Mans, dublu campion WRC) si Hans-Joachim Stuck (campion DTM) vor pilota un 911 Carrera 2.7 RS si un 911 Speedster la evenimentul “Paul Pietsch Klassik” in perioada 6-7 iulie.    

 

Program Mille Miglia 2014