Configuratie noua pentru Raliul Perla Harghitei

Revenit anul trecut in Campionatul National de Raliuri Dunlop dupa o pauza de opt ani, Raliul Harghitei se va desfasura sezonul acesta in perioada 26-27 septembrie si, la fel ca editia anterioara, va stabili clasamentele complete de la sfarsitul campionatului. Desfasurat intr-o zona a tarii recunoscuta pentru numarul mare de fani prezenti pe marginea probelor speciale, intrecerea va beneficia in 2014 de sprijinul unei companii cu reputatie, al carui nume aproape se identifica cu competitia, aceasta urmand sa se numeasca Raliul Perla Harghitei.

Camila Raliul Perla Harghitei 2014

Organizat pentru prima oara in anul 1980, Raliul Harghitei a intrat in calendarul Campionatului National de Raliuri doi ani mai tarziu si s-a desfasurat fara intrerupere pana in anul 2005. In 2013, dupa o absenta de opt ani, intrecerea a revenit in prima liga a competitiilor de profil din Romania si a impresionat prin numarul foarte mare de fani prezenti pe marginea probelor speciale.

 

In 2014, raliul are ca partener principal compania Perla Harghitei, fondata in anul 1990 si care-si are sediul in comuna Sancraieni, la zece kilometri de Municipiul Miercurea-Ciuc, intr-o regiune deosebit de bogata in surse de apa minerala, cunoscuta drept Ciucul Inferior. Activitatea de imbuteliere a apei minerale a inceput inca din anul 1952 iar in 1974 a fost construita prima fabrica de imbuteliere de mare capacitate, care si astazi sta la baza societatii.

 

Compania Perla Harghitei, una dintre cele mai importante din judet, isi doreste sa sprijine cat mai multe evenimente sportive locale, echipe sau echipaje iar motorsportul este unul dintre sporturile noastre preferate. Am sustinut acest raliu inca de pe vremea de cand era organizat de regretatul Arpad Dietrich iar acum, dupa ce Raliul Harghitei a revenit in campionatul national dupa o pauza de 8 ani, s-a dovedit ca acest eveniment este una dintre cele mai importante manifestari sportive din judetul nostru. Suntem mandri sa fim alaturi de organizatorii lui ca sponsori principali si, in acelasi timp, suntem onorati ca aceasta competitie de prestigiu poarta numele nostru.” a declarat dl. Puskas Istvan, Marketing Manager al companiei Perla Harghitei.

 

Din punct de vedere sportiv, Raliul Perla Harghitei beneficiaza in acest sezon de coeficient 1, ceea ce inseamna ca numarul de kilometri de probe speciale va creste simtitor fata de editia anterioara. Astfel, raliul va avea sediul central la Hotel Tarnava din Odorheiul Secuiesc, oras care va gazdui la fel ca anul trecut startul festiv si festivitatea de premiere dar si superspeciala care se va desfasura pe strazile din centrul acestuia.

 

Ma bucur foarte mult ca am reusit sa readucem raliurile in judetul Harghita si ca beneficiem de sprijinul unor astfel de parteneri importanti dar si de cel al autoritatilor locale. Vreau sa le multumesc pentru suportul lor si pe aceasta cale si sunt convins ca si altii li se vor alatura. Pentru editia din acest an a Raliului Perla Harghitei am tinut cont de sugestiile primite de la concurenti, astfel ca din configuratia editiei anterioare a fost pastrata o singura proba speciala. In rest, am introdus alte trei noi probe si sunt foarte fericit ca Odorheiul Secuiesc poate gazdui din nou superspeciala pe strazile din centrul orasului. In 2014 vom avea un eveniment si la Miercurea-Ciuc si sunt convins ca fanii si spectatorii din zona vor fi foarte bucurosi.” a declarat Csaba Ferencz, presedintele clubului organizator Maxx Racing.

 

Raliul Perla Harghitei 2014 este organizat de CS Maxx Racing, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita, Primaria Odorheiu Secuiesc, Consiliile Locale din Corund, Dealu, Varsag, Capalnita, Zetea si Vlahita si este sustinut de partenerii principali Perla Harghitei,  Seroussi, Amigo&Intercost, PBS, ING Service, Magdolna Impex, Septimia, Hotel Tarnava, Dancea si Asociatii si Color Metal si are ca parteneri media Autorally.ro, Motorsportnews.ro, Szekelyhon.ro, Uh.ro, Prima Radio si Star Radio.