Giri, un nou sezon o nouă provocare

Cel mai constant pilot de pe podiumul Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Dan Gîrtofan (Škoda România Motorsport – Škoda Fabia S2000), se pregătește pentru un nou sezon de luptă cu secundele, ce va debuta la sfârșitul săptămânii, ca de obicei, cu Tess Rally. Ca la fiecare start de noul an competițional, Giri este încrezător că va fi încă o dată printre protagoniștii întrecerii. De altfel, obiectivul este clar: al treilea titlu de campion național absolut după cele obținute în 2004 și 2007. „În pimul rând, vreau să-i mulțumesc lui Eugen Rotaru pentru colaborarea foarte bună pe care am avut-o și pentru ajutorul oferit în sezonul precedent. Chiar dacă, din motive obiective, nu va mai putea sta în dreapta mea, va face întotdeauna parte din echipa noastră”, a declarat Dan Gîrtofan, care valua startul în 2015 avându-l ca și navigator pe Tudor Mârza, un obișnuit al raliurilor din România, ce a colaborat cu nume cunoscute ca George Grigorescu sau George Morar.

giri bv com

Giri a reiterat încă o dată că principalul său obiectiv pentru 2015: „Nu ne putem propune altceva decât titlul de campioni naționali la final de an. Știm că lupta va fi una foarte «dură», pentru că sunt mulți piloți foarte buni în campionat, cu materiale de concurs de top, dar așa cum ne știe lumea, vom da totul ca să ne îndeplinim obiectivul. Iar prima ocazie pentru a arăta că putem face asta va fi Tess Rally, cursa noastră de casă, unde trebuie să ne respectăm blazonul”.

 

Pilotul brașovean se bucură că are în continuare sprijinul importatorului Škodaîn România, cu care colaborează de câțiva ani. „Sunt foarte fericit că am reușit să prelungim proiectul Škoda România Motorsport, început în urmă cu trei sezoane, alături de importatorul mărcii Škoda în țara noastră. Pentru un pilot care vrea să lupte pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului este foarte important să aibă parte de o susținere pe măsură și mă bucur că am lângă mine parteneri puternici. De altfel, atât Škoda România, cât și Porsche Finane Group România au decis să rămână alături de noi și pentru 2015, ceea ce ne onorează și ne responsabilizează deopotrivă. Cele două societăți se adaugă susținătorilor noștrii mai vechi, Mobil 1 prin Lubexpert România și Mipa și Presto, prin Rompresto Trading, companii care fac parte de mulți ani din familia noastră. În plus, am reușit să atragem lângă noi un alt partener, societatea ProX, o companie specializată în produse de cosmetică și întreținere auto, care are deja o experiență bogată în CNR și căruia îi mulțumim pentru încrederea acordată”, a mai adăugat Giri.

 

Dan Gîrtofan se va baza și în CNRD 2015 pe binecunoscuta Škoda Fabia S2000, urmând ca, în funcție de buget și de data lansării, să treacă la noul model Škoda Fabia R5, ce este programat pentru comercializare la vară.

 

Directorul mărcii Škoda în România, Vlad Rusu, a precizat: „Mă bucur că începe încă un sezon din proiectul nostru Škoda România Motorsport alături de Dan Gîrtofan. La fel ca și până acum, avem așteptări mari și sperăm să obținem ceea ce ne-am propus. Vom începe anul tot cu Škoda Fabia S2000, o mașină ce și-a demonstrat valoarea cu vârf și îndesat,iar când cei de la Škoda vor pune la dispoziția clienților noul model R5, ne gândim și ne dorim să facem trecerea la un nivel superior. Până atunci, vrem ca să avem un debut de sezon așa cum ni-l dorim, mai ales că este cursa de casă a lui Giri”.

 

După prima rundă a CNRD, Giri va face inaugurarea oficială a Giri Rally School Driving Experience, ce va avea loc la jumătatea lunii aprilie.