Sibiu Rally Challenge – Victorii la clasele 3 și 11 pentru BCR Leasing Rally Team

Sibiu Rally Challenge a fost o etapă grea, încheiată însă cu bine pentru BCR Leasing Rally Team. Prima zi de concurs a fost una obișnuită, în schimb în cea de-a doua, pe Transfăgărășan, sportivii au avut de înfruntat condiții meteo dificile, cu multă ceață, vizibilitate foarte slabă și asfalt ud, care a forțat pe toată lumea să meargă cu pneuri de ploaie. Cu toate acestea, echipajele BCR Leasing Rally Team au reușit să câștige două clase și să se claseze pe podium în Clasamentul General. A fost un raliu greu pentru toată lumea, în special în cea de-a doua zi. Transfăgărășanul este un drum spectaculos, dar și riscant în același timp, mai ales atunci când asfaltul este ud și vizibilitatea foarte slabă. În aceste condiții, rezultatele obținute de echipajele noastre sunt foarte bune, având în vedere și faptul că am înfruntat o concurență puternică, cu un echipament de concurs net superior.– a declarat Alexandru Pițigoi, Director General Colina Motorsport.

Gergo Szabo_Karoly Borbely_Mitsubishi Lancer Evi IX R4_Sibiu Rally Challenge 2015

Gergo Szabo și Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) au încheiat raliul pe locul 3 la General și la Clasa 2, ei reușind să urce pe podium pe ultimele probe speciale. După ce mult timp a fost în afara podimului, având concurență puternică la clasă și o penalizare de 10 secunde, Szabo a forțat pe final, mergând la maxim în ciuda condițiilor neprielnice de pe Transfăgărășan și a urcat astfel pe locul 3.Un raliu foarte dificil din cauza condiţiilor meteo. Vremea rece, asfaltul rece, aderanţa scăzută, dar şi vizibilitatea foarte redusă din cauza ceţii ne-au îngreunat serios munca. Alegerea cauciucurilor a fost foarte importantă şi ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă. Planul a fost însă îndeplinit! Am reuşit să ne clasăm pe podium! Cred că organizarea probelor pe Transfăgărăşan în condiţii meteo dificile au implicat nişte riscuri considerabile din parte organizatorilor. Bine ca s-a terminat fără probleme şi evenimente deosebite. Locul 3 de la Sibiu ne menţine cu sanse foarte mari pentru podium la final de Campionat. Ultimele două etape de macadam se anunţă foarte disputate. – a spus Gergo Szabo la sosire.

Edwin Keleti_Botond Csomortani_Mitsubishi Lancer Evo X_Sibiu Rally Challenge 2015

Reveniți la clasa 3, Edwin Keleti și Botond Csomortani (Mitsubishi Lancer EVO X) au avut un raliu aproape perfect. Ei au câștigat 7 din 8 probe speciale și s-au impus la clasă, terminând în același timp și pe locul 6 la general.Revenirea la bordul unei mașini de grupa N a fost mai dificilă decât credeam, însă am reușit să învingem și să aducem puncte prețioase echipei. Din păcate diferența uriașa de performanță dintre cele două tipuri de mașini face aproape imposibilă apărarea poziției pe podiumul final al campionatului dar, vorba aceea, speranța moare ultima! – a declarat Edwin Keleti la final.

Adrian Teslovan_Vajk Cseh Imre_Dacia Logan Cup_Sibiu Rally Challenge 2015

 

Adrian Teslovan și Imre Cseh (Dacia Logan)au terminat pe locul 5 la Cupa Dacia, însă au avut o penalizare de 1:20 minute din cauza unei întârzieri la un punct de control orar. Această penalizare a fost primită în prima zi și Teslovan a fost nevoit încă de pe primele probe să recupereze timp față de adversari. Raliul Sibiului în noua configurație, cu probe complet noi, numai pe asfalt, este un raliu foarte greu. În plus, pe Transfăgărășan au fost niște condiții meteo foarte grele, cu ploaie, ceață și temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă a anului. În urma unei greșeli stupide, înainte de startul PS2 am primit o penalizare de 80 de secunde, penalizare ce din păcate ne-a scos din luptă pentru un loc pe podium la Cupa Dacia. Doresc să le mulțumesc partenerilor noștri pentru susținerea proiectului BCR Leasing Rally Team: Borsec, Defi, Pigna, Orkla România prin Brandul Tomi, Prodia, ESPC, Colina Motorsport și, nu în ultimul rând, spectatorilor acestei etape, care au înfruntat condițiile meteo din acest weekend– a menționat Adrian Teslovan.

Thomas Abraham_Rares Silasi_Mitsubishi lancer Evo 3 Break_Sibiu Rally Challenge 2015

În fine, după multe etape pline de ghinion, Thomas Abraham și Rareș Silași (Mitsubishi Lancer EVO 3 Break) au avut parte de un raliu fără probleme. Deși au avut o penalizare de un minut, cei doi au câștigat toate cele 6 probe speciale din a doua zi și au obținut victoria la clasa 11. Deși după trei speciale Abraham era pe locul trei, la aproape un minut în urma liderului, el a avut un parcurs foarte bun pe Transfăgărășan, a recuperat acest handicap și a trecut în frunte pe penultima probă a raliului.Un rezultat foarte bun pentru noi, pe care ni l-am dorit foarte mult. Ne bucurăm că am am reuşit să facem spctacol, dar să obţinem totodată şi victoria la clasă. Îi felicit şi pe coechipierii mei pentru rezultatele obţinute, care au ţinut pasul cu echipajele din fruntea clasamentului, în ciuda diferenţei tehnologice dintre maşinile de competiţie.” a spus Abraham.

Alex Filip_Bogdan Iancu_Renault Clio R3 Maxi Evo_Sibiu Rally Challenge 2015

Alex Filip şi Bogdan Iancu au luat şi ei startul la Sibiu, alături de mai vechii lor coechipieri BCR Leasing Rally Team, etapa sibiană contând ca pregătire în vederea participării la următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri, la care cei doi vor lua startul în acest sfârşit de săptămână:  Ne-am prezentat la Sibiu Rally Challenge pentru că nu puteam rata oportunitatea de a concura în acest adevărat Festival al motorsportului. Obiectivul nostru a fost foarte bine conturat încă de la plecarea de acasă – să facem kilometri înainte de etapa de Campionat European din Cehia la care vom lua startul saptămâna aceasta, să ne întâlnim cu publicul numeros prezent în Centrul Sibiul, dar şi pe probele speciale şi să mă reîntâlnesc în masina de curse cu Octavia Geamănu care a realizat un reportaj TV ce va fi difuzat marţi la Observator, pe Antena1. Faptul că am reuşit sa câştigăm în clasamentul Open mă face să cred că suntem pregătiţi pentru deplasarea din Cehia, acolo unde vizăm o clasare în top 10. Maşina funcţioneaza perfect, iar pentru aceasta vreau să mulţumesc echipei de asistenţă tehnică, Colina Motorsport – a declarat Alex Filip.

 Podium echipe_Sibiu Rally 2015

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri 2015 este Raliul Iasului, care va avea loc în perioada 11-12 septembrie. Aceasta va fi penultima rundă a sezonului.

 

BCR Leasing Rally Team mulțumește partenerilor – BCR Leasing, Omniasig, Telekom, Borsec, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Greco, Pirelli, Tomi, Defi și Colina Motorsport – pentru sprijinul acordat și în acest sezon.