Dupa victoria de la Brasov, Raliul Sibiului va fi o noua provocare pentru Csongor Szabo si Robert Maior

Dupa ce prima etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” 2016 s-a desfasurat la Brasov in luna martie, caravana raliurilor din Romania se muta in acest final de saptamana la Sibiu, acolo unde Csongor Szabo si Robert Maior vor lua startul in Raliul Sibiului. Cu un nou organizator, a doua etapa din 2016 se va desfasura integral pe asfalt pe drumurile din judetele Sibiu si Alba, punctul culminant fiind parcurgerea unei sectiuni din celebra Transalpina in regim de proba speciala.

Csongor Szabo & Robert Maior - 1 (1)

Cu cartierul general amplasat in Piata Mare din Sibiu, punctul zero al orasului, Raliul Sibiului pregateste un regal automobilistic in orasul care a fost capitala culturala europeana in 2007: superspeciala se va desfasura in centrul Sibiului, pe unele din cele mai circulate artere din oras, pe unde zeci de mii de oameni circula zilnic. De asemenea, joi, incepand cu ora 19:30, raliul programeaza startul festiv si prezentarea echipajelor in cea mai cunoscuta piata din oras, in timp ce sesiunea oficiala de teste va avea loc vineri dimineata, intre 8:00 si 11:00, pe “Calugaru”, sectiunea de drum ce uneste Gura Raului de drumul Rasinari – Paltinis.

 

Cu un numar de 12 probe speciale si aproape 108 kilometri cronometrati in program, Raliul Sibiului va fi o noua provocare pentru Csongor Szabo si Robert Maior, cei doi avand ca obiectiv o noua victorie in cadrul clasei 9 si Swift Sport Cup astfel incat pozitia de lideri in ambele clasamente sa fie consolidata. Provocarea va fi si mai mare deoarece 6 din cele 10 probe speciale distincte sunt noi pentru toate echipajele: probele “Dobarca” si “Poiana Sibiului” au mai fost parcurse in trecut, dar pe macadam, in timp ce specialele “Sugag” si “Oasa” fac parte in ambele sensuri, in premiera, din programul unui raliu organizat in Romania.

 

Csongor Szabo si Robert Maior pleaca spre Sibiu cu moralul ridicat si cu prima sansa la victorie, miercuri si joi desfasurandu-se recunoasterile probelor speciale. “Sunt curios cum arata noile probe speciale, ele fiind necunoscute pentru toate echipajele. Vom face o dictare buna pentru ele si vom identifica locurile dificile, fiind increzatori ca ne vom adapta usor. O sa fie un raliu interesant si se va vedea cine concureaza cu adevarat pe dictare si care echipaje sunt unite” a spus Csongor inaintea recunoasterilor Raliului Sibiului.

 

Ne-am dorit victoria la Brasov si am reusit sa o obtinem, astfel incat nu ne ramane decat sa ne propunem acelasi lucru si la Sibiu. Plecam cu prima sansa si cu mult optimism, hotarati sa atacam de la inceput astfel incat sa terminam prima zi pe una din primele pozitii ale clasamentului clasei 9 si cel al Swift Sport Cup, mai ales pentru ca suntem deja familiarizati cu cele doua speciale (“Curmatura” si “Paltinis”) din anii trecuti. Ziua secunda va fi una foarte interesanta, cu probe noi pe care suntem entuziasmati ca le vom parcurge in regim de concurs” a anuntat Csongor inaintea Raliului Sibiului 2016.

 

Cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” se va incheia cu superspeciala care se desfasoara in Piata Unirii din Sibiu, in zona hotelurilor Ramada, Continental si a Teatrului National, acolo unde echipajul isi doreste sa fie sustinut de cat mai multi fani sibieni. “Speram ca pe tot parcursul raliului, dar mai ales la superspeciala din centrul Sibiului, sa avem alaturi multi fani, asa cum s-a intamplat intotdeauna la Sibiu. Eu si Robert va asteptam pe probele speciale pentru un spectacol automobilistic!” a incheiat Csongor Szabo.

 

Raliul Sibiului 2016 debuteaza vineri cu urcarea dintre Cabana Curmatura (Rasinari) spre Paltinis, incepand cu ora 17:00, in timp ce echipajele vor parcurge acelasi traseu, in sens invers, incepand cu ora 19:08, urmand ca prima zi de concurs sa fie incheiata cu un parc de service de 45 de minute, in Piata Mare, incepand cu ora 19:48. Ziua secunda a raliului programeaza 3 treceri pe speciala “Dobarca”, ce se desfasoara intre localitatile Dobarca si Poiana Sibiului, doua parcurgeri ale probei “Calugaru” (start la Curmatura Stezii si finish la Gura Raului), dar si treceri in ambele sensuri pe cele mai lungi probe – “Sugag” si “Oasa”, ce se desfasoara pe Transalpina, intre localitatea Sugag si Lacul Oasa. Raliul se incheie sambata cu proba conceputa pentru spectatori, superspeciala din centrul orasului, unde echipajele vor debuta la ora 18:28.

 

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica,Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag si Observatorul de Covasna.