Victorie la clasa 3 si alte doua clasari pe podium pentru echipajele BCR Rally Team

Raliul Brasovului a fost o cursa dificila pentru membri BCR Rally Team, atat din cauza vremii capricioase cat si din cauza problemelor tehnice aparute pe parcurs. Toate cele cinci echipaje au luat startul cu sanse reale la victoria clasei insa doar cativa dintre echipieri au fost feriti de ghinion. Echipajul vicecampion din 2015, Gergo Szabo/ Karoly Borbely a concurat pentru prima oara la volanul noului Citroen DS3 R5 dar au fost nevoiti sa se opreasca inainte de final. “O neconcordanta intre programul standard pentru benzina si combustibilul de la pompa ne-a obligat sa ne oprim. A fost un test util, o acomodare cu DS3 R5-ul dar din pacate nu am adus puncte pentru echipa. Ii felicitam pe colegi si le multumim sponsorilor BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Telekom, Energobit si Mol. Ne vedem la Sibiu unde speram sa ducem lupta pana la final” a declarat Karoly Borbely.

    kelt

 

Pentru Edwin Keleti, cursa de la Brasov a fost mult mai satisfacatoare. “Prima etapa a CNRD a decurs perfect pentru echipajul nostru! Readaptatea la dictatea lui Toni s-a facut usor asa ca nu am avut dificultati. Am avut parte de traseu uscat, pe urma ud iar la un moment dat a si nins astfel incat alegerea anvelopelor a fost ca de obicei un factor determinant. La final am obtinut victoria la clasa 3 si locul patru in clasamentul general! Anvelopele de competitie Pirelli au avut un cuvant esential in atingerea obiectivului! Suntem foarte multumiti de rezultat dar doresc in mod special sa multumesc echipei tehnice pentru pregatirea masinii si partenerilor, mai ales BCR, BCR Leasing, Omniasig Vienna Insurance Group, Borsec, Star Lubricants, pentru sustinere!

kelt2

Adi Teslovan si Imre Cseh au concurat in premiera intr-un raliu cu un automobil de clasa 5, un Citroen DS3 R3. “Tess Rally Brasov 2016, o prima etapa inceputa cu mari emotii datorate in primul rand automobilului nou, debutului de sezon 2016 si nu in ultimul rand vremii capricioase care caracterizeaza acest raliu. Pana la urma a fost un weekend perfect si un rezultat cat se poate de bun pentru noi. Locul doi in clasamentul masinilor cu doua roti motrice si locul doi la clasa 5, rezultate peste asteptari. Doresc sa ii felicit pe Edi si Toni pentru victoria clara de la clasa 3 si imi pare rau pentru problemele tehnice intampinate de restul colegilor. Suntem foarte bucurosi ca am terminat o prima etapa cu un rezultat foarte bun si dorim sa le multumim partenerilor echipei pentru increderea acordata si pentru acest sezon. BCR, BCR Leasing, Borsec, OMNIASIG Vienna Insurance Goup, Defi, Star Lubricants, Set Pro-Com, Pigna, Prodia, Pirelli au facut acest rezultat posibil. Multumim echipei tehnice pentru suportul acordat.

Adit

Tomi Abraham si Rares Silasi, cei care au adus un model cu totul exceptional in campionat, nu au putut oferi fanilor un spectacol la nivelul talentului lor. Chiar si asa, dupa ce au remediat problemele la alimentarea Mitsubishi-ului Lancer break, au reusit un nesperat loc trei la clasa 11. “Am venit sa facem spectacol, sa le oferim fanilor un alt fel de a face curse dar masina a avut alte ganduri. Ne-a obligat sa tragem pe dreapta in a doua proba dar am revenit in cursa si am terminat pe podium. Suntem multumiti ca am contribuit si noi cu puncte la echipa si vom merge la Sibiu cu gandul sa terminam cu bine raliul” a declarat Tomi Abraham.

 

Dupa ce anul trecut a castigat etapa brasoveana in cadrul Cupei Dacia, Bogdan Talasman pornea cu gandul sa aduca cel putin un podium pentru noua sa echipa. “Am pregatit masina minutios in intersezon dar se pare ca ghinionul vine exact atunci cand crezi ca ai facut totul ca sa il previi.  As fi vrut sa incep mai bine sezonul 2016 dar sunt multe etape pana la final si ne vom lua revansa la etapele urmatoare. Ma simt foarte bine in BCR Rally Team si vreau sa cotribuim cu cat mai mult la performantele echipei

 

BCR Rally Team are pentru al cincilea an suportul tehnic al Colina Motorsport si este sustinuta de BCR, BCR Leasing, OMNIASIG Vienna Insurance Group, Borsec, Mobil1 prin Star Lubricants si Pirelli. Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2016 este programata la Sibiu in perioada 15-16 aprilie.