Titlul clasei 9 este obiectivul lui Csongor Szabo in 2017

Cu 8 raliuri in calendar, sezonul 2016 a fost unul foarte bun pentru Csongor Szabo, pilotul covasnean fiind campionul Cupei Suzuki si ocupand, la final, locul secund in cadrul clasei 9. Sezonul trecut a debutat excelent pentru Csongor, cu o victorie pe probele de asfalt de langa Brasov, raliu unde pilotul din Sfantu Gheorghe se simte “ca acasa”, si unde isi propune in fiecare an victoria. 2016 a continuat cu inca o victorie, la Sibiu, ca mai apoi, pe parcursul sezonului, Szabo sa aiba parte de o serie de rezultate bune, dar si de unele mai putin dorite, dar care i-au adus la final doua trofee.

Sezonul 2017 programeaza un numar de 7 etape, care se vor desfasura pe probele speciale de langa Brasov (asfalt), Cluj-Napoca (asfalt), Arad (macadam), Bacau (macadam), Odorheiu Secuiesc (asfalt), Iasi (macadam) si Sibiu (asfalt). Desi in calendar figureaza un numar mai mic de raliuri, noul sezon se anunta a fi unul disputat si cu multe provocari, numarul mai mic de etape obligand echipajele sa se concentreze mai bine astfel incat sa obtina de fiecare data rezultatul maxim si sa se autodepaseasca.

 

Dupa ce a fost campion al Cupei Suzuki si vice-campion al clasei 9 sezonul trecut, Csongor si-a propus initial sa faca pasul catre o clasa superioara in 2017. Desi dorinta sa era sa schimbe Suzuki-ul Swift pe o masina mai performanta, noul sezon il va regasi pe Csongor la volanul aceeasi masini deoarece nu toate obiectivele setate anul trecut au fost indeplinite. Totodata, victoria din cupa monomarca din 2016 l-a determinat pe Csongor sa nu mai ia startul in Cupa Suzuki, considerand ca reusita precedenta trebuie depasita de o provocare mai mare.

Astfel, Csongor Szabo va fi implicat in 2017 in lupta pentru victorie in cadrul clasei 9 si in cea pentru o pozitie fruntasa in categoria masinilor cu 2 Roti Motrice. Cea mai importanta modificare pe care pilotul covasnean o face in noul sezon este schimbarea copilotului. La finalul unui sezon excelent alaturi de Robert Maior, cu rezultate foarte bune, cei doi au decis de comun acord sa nu mai continue in noul sezon, incheind colaborarea in relatii bune. Dupa Winter Rally Covasna, unde Csongor a concurat alaturi de Rares Fetean, obtinand rezultate foarte bune, pilotul din Sfantu Gheorghe i-a propus copilotului sibian o colaborare pe intregul sezon.

 

2016 a fost un sezon excelent alaturi de Robert, in care am reusit sa ne impunem in Cupa Suzuki si sa avem un parcurs de care am fost foarte multumit la toate raliurile din calendar. In pauza competitionala am povestit cu Robert si am decis, de comun acord, sa oprim colaborarea noastra in relatii de prietenie. Cum la Winter Rally Covasna am concurat alaturi de Rares, mi s-a parut varianta cea mai buna pentru sezonul 2017. Sunt bucuros ca i-a placut propunerea mea si sper sa avem, pe parcursul sezonului, minim acelasi ritm pe care l-am avut impreuna la Covasna.” a spus Csongor. Dupa cateva sezoane la bordul unor modele de clasa 9 si a unui model R2, Rares Fetean a fost incantat de propunerea lui Csongor: “Am fost surprins placut de faptul ca Csongor mi-a propus sa formam un echipaj in 2017. Ma bucur ca voi fi implicat in lupta pentru titlu in cadrul clasei 9 si sper sa avem parte de un sezon memorabil. Dupa participarea impreuna la Covasna, sunt entuziasmat si sigur ca vom avea parte de o colaborare perfecta” a spus Rares.

 

Csongor Szabo si Rares Fetean isi propun in 2017 sa aiba un parcurs constant si rapid, care sa le asigure minim o pozitie in top-ul 3 al clasei 9 la fiecare raliu, astfel incat, si in acest an, sa tinteasca prima pozitie la finalul sezonului. Titlul de campion al clasei 9 ramane obiectivul principal al echipajului, o a doua dorinta fiind clasarea pe o pozitie cat mai fruntasa in cadrul clasamentului masinilor cu 2 Roti Motrice. “Obiectivul ramane acelasi – ne dorim victoria la clasa 9 la fiecare etapa si la finalul sezonului sa devenim campioni. Sunt increzator ca vom fi rapizi pe probele speciale si vom demonstra ca intreaga echipa pe care o avem alaturi este una unita, care munceste intens pentru ceea ce isi propune.” a continuat Csongor.

 

In saptamanile care urmeaza, Csongor Szabo si Rares Fetean vor efectua doua sesiuni de teste, unde vor pune la punct setarile masinii de curse, astfel incat totul sa fie perfect inaintea startului in prima etapa a campionatului, Raliul Brasovului, care va avea loc in perioada 31 martie – 1 aprilie. “Recent masina de curse a revenit de la revizia capitala din Ungaria, unde totul a fost schimbat pentru noul sezon. In urmatoarele doua weekend-uri avem programate doua sesiuni de teste pe asfalt, pentru a pregati in detaliu participarea de la Brasov, unde imi doresc, din nou, victoria.” a incheiat Csongor.