Al treilea titlu de campion national de raliuri pentru Simone Tempestini

Simone Tempestini si Sergiu Itu au obtinut o victorie categorica în Cotnari Rally Iasi si si-au asigurat matematic titlul cu o etapa înainte de încheierea Campionatului National de Raliuri Dunlop. Cei doi, aflati la bordul unui Citroen C3 R5, acelasi cu care concureaza si în World Rally Championship, au avut doar o singura proba din cele 10 în care nu au fost pe prima pozitie, super speciala de la Rapa Galbena, unde victoria i-a revenit lui Vali Porcisteanu.

 

Pe finalul rundei de la Iasi cei doi nu au mai avut emotii dupa ce singurul echipaj care mai ramasese matematic în lupta pentru titlu, format din Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, aflat pe 2 atat în clasamentul general, cat si în cel de etapa, a abandonat în penultima proba.

 

Clasament General 

Clasament Echipe

 

Podiumul a fost completat de campionul national en-titre Bogdan Marisca, al carui copilot a fost de aceasta data Karoly Borbely, acestia pilotand un Ford Fiesta R5, iar pe 3 au sosit Gergo Szabo si Levente Csegzy (Mitsubishi Lancer Evo). Chiar la festivitatatea de premiere din parcul inchis s-a produs predarea de stafeta, de la Bogdan Marisca la Simone Tempestini.

Dupa aceasta etapa, a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop, în care au castigat 42 de puncte, Tempestini si Itu au ajuns sa acumuleze 208 puncte în clasamentul general FIA, în timp ce Porcisteanu si Dobre au 146 de puncte.

 

Simone Tempestini, campion national en-titre, castigatorul Cotnari Rally Iasi Centenar: “Am terminat Raliul Iasului cu o victorie foarte importanta, asa cum ne-am dorit. Am devenit campioni nationali si din cele sase etape desfasurate pana acum in Campionatul National de Raliuri, noi am castigat cinci. Cu o etapa inainte de finalul sezonului, suntem bucurosi ca am castigat deja titlul national. E un mod frumos de a le multumi tuturor celor care ne-au stat aproape si care ne-au sustinut pana acum. Urmeaza sa plecam chiar zilele urmatoare in Turcia, unde se va desfasura o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri. Pentru noi este o experienta placuta si o posibilitate de a vedea nivelul nostru in competitii tari. Sunt convins ca Romania poate gazdui o etapa de ERC, dar este nevoie de implicarea tuturor factorilor de decizie. Sunt unele zone din Romania, cum este Iasul, unde chiar poti organiza un astfel de raliu”.

Bogdan Marisca, fost campion national, ocupantul locului secund la Cotnari Rally Iasi Centenar:A fost un week-end greu. Am avut o masina cu probleme, care a fost in week-end-ul trecut la un raliu si a venit cu o garnitura de chiuloasa arsa, nu am mai avut ce sa facem. Am fost obligati sa luam startul asa, desi echipa tehnica ne-a recomandat sa nu riscam. Ne-am asumat acest risc. Am mers ezitant la inceput, dupa care am prins curaj, am simtit mai bine masina, ne multumeam si cu podiumul, dar am ajuns la un nesperat loc 2 la un moment dat, printr-o conjunctura si imi pare rau pentru Vali Porcisteanu. Din pacate se intampla si astfel de accidente. Felicitari lui Simone Tempestini pentru al treilea titlu al lui, felicitari si copilotului Sergiu Itu pentru primul lui titlu de campion national. Ma bucur pentru acesti copii, mai ales pentru ca ei ne reprezinta la cel mai inalt nivel in Campionatul Mondial de Raliuri. Sunt convins ca vor face treaba buna acolo. Multumim organizatorilor pentru cum au aratat probele“.

 

Gergo Szabo, ocupantul locului 3 la Cotnari Rally Iasi Centenar: “A fost un week-end excelent pentru mine, nu am avut probleme cu masina. Am mers impecabil de la inceput pana la sfarsit. {i din prima proba pana la ultima am avut o lupta tare de tot cu ceilalti piloti. Am dat suta la suta in fiecare secunda si ne-am bucurat de fiecare secunda petrecuta pe probele de la Iasi. Ne simtim minunat aici, unde aveti cele mai tari probe pe macadam din tara. Felicit organizatorii. Aveti cel mai frumos raliu. Voi reveni mereu cu placere la Iasi

 

 

Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iasi: “Sunt multumit si fericit pentru ca am incheiat cu bine inca o editie a Cotnari Rally Iasi. Din spusele pilotilor, totul a iesit foarte bine. Vremea a tinut cu noi. A fost extraordinar ca si temperatura, ca si suprafata de contact la macadam. Noi avem multe planuri si, daca ni se ofera provocarea, cu siguranta le vom pune in practica. Vreau sa multumesc inca o data tuturor sustinatorilor nostri, companiei Cotnari, ATI Motors – dealer Ford, Hotel International, Primariei Municipiului Iasi, tuturor partenerilor nostri logistici, partenerilor media si echipei intregi, de la primul pana la ultimul voluntar, care a muncit luni de zile pentru acest eveniment care face cinste Iasului“.