Luptă dublă la Raliul Sibiului – pentru titlu și pentru cauza Adelei

După șase raliuri lungi, pe suprafețe și în condiții variate, sezonul 2018 al Campionatului Național de Raliuri ajunge în acest weekend la final. Ultima etapă din acest an se desfășoară pe asfaltul din județul Sibiu, acolo unde are loc Raliul Sibiului: 123 de kilometri cronometrați pe durata a trei zile de concurs, pe 9 probe speciale distincte.

Raliul Sibiului 2018 are câteva modificări semnificative față de ediția de anul trecut: parcul de service se mută în zona de vest a orașului, superspeciala va avea loc în preajma Sălii Transilvania din Sibiu, în timp ce startul festiv se va desfășura în Piața Mică. De asemenea, probele speciale reprezintă noutăți: revine proba ”Dobârca”, desfășurată între localitățile Poiana Sibiului și Dobârca, ”Păltiniș” în urcare și coborâre va avea loc pe o distanță mărită, de 17 kilometri, în timp ce, în premieră, echipajele vor avea de parcurs o porțiune din Transfăgărășan, până la Bâlea Cascadă.

 

Pentru Csongor Szabo și Rareș Fetean, Raliul Sibiului reprezintă ultima luptă în cele două clasamente unde echipajul își propune rezultate: să devină câștigători ai clasei 7 și să încheie sezonul pe podiumul clasamentului mașinilor cu 2 roți motrice. După peripețiile de la Iași, ultimul macadam din 2018, echipajul este nevoit să aibă un raliu foarte bun pentru a-și îndeplini obiectivele. ”Am ajuns foarte repede la finalul sezonului, parcă ieri eram la Brașov în fața unui nou an competițional. Ne dorim ca la Sibiu să avem un parcurs excelent și, de ce nu, poate repetăm rezultatul din 2017. Scopul nostru este să ne asigurăm titlul clasei 7 și podiumul la 2RM și vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși” a spus Csongor înaintea startului.

 

Cu probe speciale noi și variate, raliul va fi o provocare pentru echipaj: ”O să fie un raliu interesant. Apreciem faptul că avem probe noi, care sperăm să aducă mulți fani pe margine, dar nu este util pentru sportivi ca un raliu să fie desfășurat pe durata a trei zile de concurs. O să fie dificil, dar vom încerca să gestionăm totul inteligent de la început până la final” a continuat Csongor Szabo înaintea Raliului Sibiului, ultima etapă din calendar.

 

Raliul Sibiului 2018 aduce o nouă provocare pentru echipaj, pe lângă cea sportivă: Csongor și Rareș își propun să promoveze o cauză umanitară, dedicată unei fetițe de doar trei ani și jumătate care se confruntă cu o problemă medicală complicată: paralizie cerebrală. Adela se luptă de la 6 luni cu terapia și cu recuperarea, având în acest moment o șansă la o recuperare mai bună dacă va urma o intervenție chirurgicală în SUA, în decembrie. Cum costurile sunt foarte mari pentru familie, echipajul va promova cauza pe mașina de concurs la Raliul Sibiului și va încuraja echipajele și fanii să doneze pentru Adela pentru a strânge suma necesară pentru intervenție, aproximativ 60.000 USD.

 

Donațiile se pot face pe campania pornită pe Facebook – https://www.facebook.com/donate/221624335165265/ sau în unul din conturile de mai jos (pe numele Florentina Negoiță):

  1. RON – RO63BTRL00801201526071XX
  2. EUR – RO12BTRL00804201526071XX
  3. USD – RO46BTRL00802201526071XX

 

În 2018, echipajul Csongor Szabo – Rareș Fetean este susținut de Ferroli Romania,, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Auto – Bogyo, Gother Service și partenerii media RallyMax, We Radio și Observatorul de Covasna.