Vali Porcisteanu conduce dupa prima zi a Raliului Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile

Raliul Moldovei Bacau powered by Dedeman Automobile a fost deschis joi, 20 iunie 2019, de catre startul festiv ce a avut in fata Consiliului Judetean Bacau.

 

Prima zi a raliului a pus la dispozitia concurentilor un total de 23.10km de probe speciale. Cei 57 de participanti au luat contact cu suprafata de concurs incepand cu primele ore ale diminetii, cu ocazia shakedown-ului unde echipajul Sebastian BARBU/ Bogdan IANCU a reusit sa obtina cel mai bun timp. Ziua a continuat cu primele probe speciale Runcu, Moinesti si Vermesti, din jurul municipiului Moinești, unde echipajul Valentin PORCISTEANU/ Dan DOBRE a reusit sa semneze scratch-ul pe toate cele trei probe.

Trei probe foarte frumoase pe care m-am simtit foarte bine. Raliul Bacaului este locul unde am reusit sa castig primul meu titlu de campion si mereu revin cu placere aici. Ma bucur ca am reusit sa castig si Superspeciala, iar maine speram sa avem acelasi ritm bun.” declara Vali PORCISTEANU la finalul primei zile a Raliului Moldovei Bacau.

Ziua s-a incheiat cu Superspeciala din centrul orașului Onești, unde am avut parte de un deznodamant neasteptat. Adrian RASPOPA a comis o greseala de traseu el fiind penalizat, conform regulamentului, cu traseu incomplet, primind in consecinta cel mai slab timp de la clasa la care este inscris plus 10 secunde penalizare. Acest lucru l-a aruncat in pozitia a treia la finalul zilei, ecartul dintre el si Dan GIRTOFAN fiind de + 9.8 secunde. Superspeciala a fost castigata de Vali PORCISTEANU urmat de Titi AUR si Razvan TRISNEVSCHI.

Astfel, la finalul zilei echipajul argesean si-a asigurat un ecart multumitor in fata echipajului format din Dan GIRTOFAN si Tudor MARZA, un echipaj ce concureaza pe un automobil Skoda Fabia R5. In pozitia a treia regasim, la finalul zilei, echipajul local alcatuit din Adrian RASPOPA si Cosmin DIACU care se situa pe locul secund in clasamentul general dupa cele trei probe speciale ale zilei la un ecart de +14.6 secunde in urma liderului Vali PORCISTEANU. In urma penalizarii ecartul fata de liderul raliului la finalul zilei a ajuns la +43.6 secunde, crescand astfel suspansul pentru ziua secunda a raliului cand pilotul local va incerca sa recupereze pozitia pierduta. 

In Cupa Dacia echipajul Bogdan GHEORGHIU/ Andrei PINTILII la volanul unui model Dacia Sandero conduc ostilitatile, fiind urmat de echipajul Cristi SUGAR/ Vlad COLCERIU si Andrei MITRE/ Robert MAIOR care completeaza primele trei clasari.

 

In Cupa Suzuki lideri sunt la finalul primei zilei Bogdan VRABIE si Levente CSEGZY, urmati de echipajul Bogdan TALASMAN/ Andrei MITRASCA, iar podiumul provizoriu este incheiat de echipajul Danut BUDAI/ Lucian BUDAI. 

 

In clasamentul Juniorilor echipajul Norbert si Francesca MAIOR se situeaza pe prima pozitie urmati de Alexandru GHEORGHE si Ciprian SOLOMON, iar in pozitia a treia regasim echipajul Danut si Lucian BUDAI.

 

Costel CASUNEANU a abandonat pe cea de-a doua proba a zilei, iar Sebastian BARBU a suferit doua pene de cauciuc si cu doar o singura roata de rezerva acesta nu a mai putut lua startul pe proba cu numarul trei, abandonand. Un pic mai norocos a fost Catalin GRIGORIU care pe prima proba a rupt un brat la una din rotile spate ale masinii sale, probele speciale devenind, in acest fel, o cursa de supravietuire. Adrian TESLOVAN s-a vazut nevoit sa abandoneze dupa finalul probei Vermesti cu un incendiu puternic la motorul masinii sale Citroen DS3R3, masina fiind distrusa in mare masura. Dan IAMANDI a rupt roata fata stanga pe finalul aceleasi probe Vermesti, care l-a pus in imposibilitatea de a mai continua.   

 

Atentia se va indrepta maine, 22 iunie 2019, catre probele speciale din jurul orasului Bacau unde bucla formata din probele Hemeiusi, Trebes si Racova, va fi parcursa de trei ori, insumand 55.42 km in regim de concurs.

 

Cei care nu pot ajunge maine pe probele speciale vor putea urmari transmisiunile TV ce vor viza proba Racova, care va fi transmisă la ultimele doua treceri (ora 13.03), cea din urmă avand si rol de Power Stage. (ora 16.17)

 

Ediția cu numarul nouă a Raliului Moldovei Bacău 2019 powered by Dedeman Automobile este compusă din 13 probe, împarțite de-a lungul a două zile și masoară 106,23 km de speciale din totalul celor 392,57 km ai raliului. 

 

Raliul Moldovei Bacău 2019 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile.