59 de echipaje la startul TESS Rally 48

La finalul acestei săptămâni, se va desfășura la Brașov ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019. Lista de înscrieri TESS Rally 48 include 59 de echipaje, pregătite să dea tot ce au mai bun pentru a încheia cât mai sus în clasamentele finale ale acestui sezon. Deși este cel mai longeviv raliu românesc, ediția din acest an a întrecerii brașovene a fost pusă sub semnul întrebării cu doar câteva săptămâni înainte de start.

Finala se joacă!” este afirmația președintelui clubului organizator Auto Blic, Bela Stoica, care a adugat: “Am crezut că le-am trăit pe toate dar, din păcate, m-am înșelat. Cu o naivitate de adolescent, am crezut că mă pot baza pe vorbe, nu pe fapte (document scris), și am ajuns în situația de neimaginat acum o luna, două, chiar trei, să pierd. O pierdere pe care mi-o asum înaintea tuturor membrilor echipei de organizare, o pierdere extrem de greu de reparat, atât la propriu cât și la figurat“.

 

Dar pentru că, se pare, în continuare binele învinge, cu sprijinul comisiei de raliuri și a conducerii executive FRAS, dar și cu ajutorul și sprijinul necondiționat al câtorva prieteni adevărați, am reușit să refacem harta raliului și restul de documente tehnice necesare. Cerându-mi încă o dată scuze celor cărora le-am creat un eventual disconfort, închei cu aceleași cuvinte, finala se joacă!” a adăugat domnul Bela Stoica.

 

La finalul perioadei de înscrieri, lista participanților conține 59 de echipaje, din care 45 vor concura în Campionatul Național de Raliuri Dunlop (CNRD), 13 în “liga secundă”, Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2 (CNRD2), iar un echipaj în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice Dunlop. La start vor fi aliniate 7 mașini de top, R5, trei dintre acestea urmând să fie folosite de cei care luptă pentru titlul absolut: Simone Tempestini / Sergiu Itu (Hyundai i20 R5), Valentin Porcișteanu / Dan Dobre (Citroen C3 R5) și Dan Gîrtofan / Tudor Mârza (Skoda Fabia R5).

 

O noutate absolută pentru o etapă a campionatului de raliuri autohton o reprezintă prezența la start a unei “divizii” de automobile istorice având la bord echipaje din țări Benelux. Cele 13 echipaje, au avut parte încă de marți de un prolog pe una dintre noile speciale ale raliului, Glejăria, ele urmând să revină vineri în zonă, în prima zi de concurs a TESS Rally 48, după ce vor fi parcurs deja aproximativ 400 km de probe în Covasna și Harghita.

 

Spectatorii TESS Rally 48 vor putea lua un prim conctact cu echipajele participante joi, 17 octombrie, de la ora 18:00, în Piața Sfatului din Brașov, acolo unde va avea loc startul festiv. Urmează o primă zi competitivă (vineri, 18 octombrie) cu trei probe speciale, cea de-a treia fiind Colina Rally Show, o superspeciala inedită desfășurată pe serpentinele Coliniei Universtitatii. Ziua finală a raliului și a campionatului (sâmbătă, 19 octombrie) programează 5 speciale, proba finală de la Râșnov (PS8 Glejeria 3) având rol de Power Stage.

 

Pentru festivitate de premiere, concurenții se vor întoarce în Piața Sfatului, acolo unde vor fi anunțate și clasamentele finale ale acestui an competițional. O vreme frumoasă de toamnă, numărul și calitatea echipajelor aflate la start, dar și rolul acestei etape în economia campionatului, oferă premisa unui eveniment spectaculos, cu mulți fani pe marginea probelor speciale.

 

Tess Rally 48 este organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv de Auto Blic este susținut de Primăria și Consiliul Local Braşov, Agenția de Dezvoltare Durabilă Brașov și se desfășoară cu sprijinul autoritatiilor locale – Primăria și Consiliul Local Râșnov, Săcele, Bran, Holbav, și Crizbav.

 

Parteneri oficiali ai evenimentului sunt TESS, distribuitor autorizat al mărcilor Volkswagen și Audi, TESS service autorizat Skoda și Volvo în Brașov, alături de Pro X și de Lubexpert, importator şi distribuitor Mobil 1 în România.

Coresi Shopping Resort, Porsche Finance Group, finanțator și asigurator oficial al mărcilor Volkswagen și Audi, Net Bet şi Hotel Aro Palace sunt parteneri principali ai raliului.

Parteneri: Zizin, Konvekta Brașov, Auto Chelu, Tell Security System Brașov, SDS, Comprest Braşov, Cramă Girboiu, Silnef Security, Cyclon Motorsport Braşov.

 

TESS Rally Braşov 48 nu se poate desfăşura fără sprijinul Serviciului de Poliţie Rutieră Braşov, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, a Grupării de Jandarmi Mobile Braşov.

 

Eveniment găzduit de Coresi Shopping Resort.