10 ani de poveste pentru Raliul Moldovei Bacau

In urma cu un deceniu Adrian RASPOPA incepea o frumoasa poveste in cadrul Campionatului National de Raliuri intr-o postura absolut noua pentru el, cea de organizator de raliu. In prezent, Raliul Moldovei Bacau se bucura de pozitia celui mai important eveniment al judetului Bacau, ajungand in acest an la cea de-a X-a sa editie.

 

Etapa de final la fel ca la prima editie

In 2011 Raliul Moldovei Comfert era etapa care incheia sezonul competitional, la fel cum o va face si editia aniversara din acest an. Diferenta este doar lupta pentru titlu de campion, care in acest an a fost deja transata, Simone TEMPESTINI devenind campion national pentru a cincea oara in cariera. Revenind in 2011, Valentin PORCISTEANU isi trecea in palmares primul si singurul sau titlu de campion national la finalul raliului, chiar daca Bogdan MARISCA reusea victoria in etapa bacauana.

Castigatorii de la Bacau 

Dupa cum am precizat, Bogdan MARISCA este pilotul care reusea la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo IX sa isi treaca in palmares victoria la prima editie a Raliului Moldovei Bacau.

 

Francois DELECOUR ramane lider cu un numar de 3 victorii obtinute consecutiv in anii 2012, 2013 si 2014, primele doua reusindu-le la volanul unului model Peugeot 207 S2000, iar cea de-a treia la volanului unui Subaru Impreza STi N14.   

 

A urmat perioada Gergo SZABO care a reusit doi ani la rand, in 2015 si 2016 sa isi adjudece victoria la Bacau cu doua masini diferite, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 si Citroën DS3 R5.

 

La egalitate cu Gergo SZABO este si Simone TEMPESTINI care reusea victoria in anii 2017 si 2018 tot la volanul unui Citroën DS3 R5.

 

In 2019 Valentin PORCISTEANU castiga pentru prima oara Raliul Moldovei Bacau pilotand tot un model al constructorului francez Citroën de aceasta data insa modelul C3 R5. 

 

Judetul Bacau in prim plan

Asa cum insasi titlul subliniaza organizatorul ACS Rally Spirit a acordat o importanta deosebita judetului, introducand in titulatura raliului numele Bacau. Evenimentul a fost gandit in fiecare an ca o sarbatoare a intregului judet si in acest fel competitia a ajuns in orase diferite precum Onesti, Moinesti sau Zemes, iar in acest an trebuia sa ajunga si in orasul Darmanesti.  

 

Consiliul Judetean Bacau a inteles inca de la inceput importanta competitiei sprijinind neconditionat organizatorul, incercand sa fie o gazda cat mai buna pentru toti cei care le-au trecut pragul, precum concurenti, fani, media etc., dar, in acelasi timp, urmarind sa ofere bacauanilor un eveniment sportiv de cel mai inalt nivel.

 

Raliul Moldovei Bacau va pastra probele speciale din anii trecuti, care vor insuma aproximativ 110 kilometri. Acestia vor fi imparititi intre cele doua orase Bacau si Moinesti, si cu o proba speciala pe circuitul de karting Speed Park.  

 

Raliul Moldovei Bacau se va desfasura in perioada 24 – 25 octombrie 2020, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si va incheia sezonul 2020 al Campionatului National de Raliuri Betano.

 

Parteneri principali: DEDEMAN si DEDEMAN Automobile

 

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Maine, Jidvei, Speed Park, Romsilva, Helios Bacau.

 

Parteneri media: Europa FM, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, sportextra.ro, MotorsportNews.ro.