Interviu cu Valentin Cimpoeru (Morcov)

Asa cum v-am obisnuit motorsportnews.ro sparge astazi gheata si va prezinta primul interviu cu unul din protagonistii Campionatului National de Viteza in Coasta.

Pentru Valentin Cimpoeru cunoscut mai bine drept “Morcov”, anul 2009 a insemnat anul de debut in CNVC concretizat cu o clasare pe locul 6 la general in clasamentul debutantilor pe o masina VW Golf 1.

Dupa un prim an de acomodare cu masina, Morcov va pilota si in sezonul 2010 aceeasi masina, primul motiv fiind lipsa resurselor financiare achizitionarii unei alte masini si cel de-al doilea descoperirea potentialului maxim al masinii, aceasta suferind cateva modificari fata de configuratia de anul trecut.

In continuare va prezentam cateva intrebari la care Morcov a avut amabilitatea sa ne raspunda.

Motorsportnews.ro: Salut Vali bine te-am gasit sau mai bine zis Morcov asa cum te stiu cei mai multi care urmaresc Campionatul National de Viteza in Coasta, poti sa ne spui cateva cuvinte despre tine cu ce te ocupi pentru cei care nu te cunosc?

Morcov: De Vali nu prea ma stiu foarte multi…. Majoritatea imi spun Morcov…despre mine ce pot sa spun, lucrez la un service (Biedy serv com) ca agent vanzari, unde imi petrec si majoritatea timpului e ca o a doua casa pentru mine.

Motorsportnews.ro: Cum ai inceput sa participi in CNVC si cand s-a intamplat asta?

Morcov: La participarea in CNVC pot sa spun ca a avut “o mare vina ” si tatal meu care a alergat in CNR, acum cativa ani, dar anul trecut (2009) in mod special cel care m-a luat  pe sus sa merg la o etapa de amatori este Palamida care mai participase la cateva etape de amatori… eu imi facusem Dacia pentru “liniute”, iar el mi-a explicat cateva chestii si am zis ca nu am nimic de pierdut sa incerc si o etapa de  vtm amatori. Iar de atunci m-am hotarat sa incep sa fac scoala de pilotaj sa imi iau masina, licenta ,etc…

Motorsportnews.ro: Cine ti-a pregatit Golf-ul cu care participi in CNVC si daca poti sa ne prezinti putin specificatiile tehnice.

Morcov: Pregatirea  Golf-ului ca masina de coasta este facuta de mine + baietii din Dacia Rally Team(DRT motorsport).  Anul trecut am inceput cu un motor 1.8 16v +dellorto , un motor care la primele etape nu cred ca avea mai mult de 100cp fiind destul de omorat. Pe parcurs a urmat reconditionarea lui, un ambreiaj sport, suspensie intarita etc.

Motorsportnews.ro: Fata de sezonul trecut ai mai modificat masina sau este in aceeasi configuratie?

Morcov: Am schimbat motorul acum este un 2.0, cutia cu grup scurt si timoneria, jante de 9J cu pasaje latite, chiar in acest moment lucrez la ele.

Motorsportnews.ro: Poti sa ne impartasesti un moment din curse mai inedit sau pe care il tii minte in mod special?

Morcov: Mai special sa zic a fost la Teliu prima mea rasucire cu masina, cand intr-o insiruire de viraje dreapta stanga am iesit din virajul de dreapta si in cel de stanga am intrat un pic cam tare eram deja cu rotile bracate si am ciupit un pic frana si atat mi-a trebuit sa ma rasucesc.

Motorsportnews.ro: Vei fi prezent la prima etapa de la Covasna din mai?

Morcov: Eu sper  sa  merg la toate etapele de anul acesta, si cu siguranta voi fi prezent la etapa de la Covasna.

Motorsportnews.ro: Cam ce buget cu aproximatie trebuie sa aiba un pilot ca sa poata participa la o etapa din CNVC asa in mare daca poti sa ne spui

Morcov: Este un sport destul de costisitor, iar dupa  calculele mele fara nici un sponsor o etapa se ridica undeva la 500 euro (asta pentru un pilot fara pretentii, care pe langa faptul ca face cele 5 urcari, daca mai apar probleme la masina incearca sa le rezolve el cu ajutorul prietenilor).

Motorsportnews.ro: Te-ai gandit vreodata sa iti schimbi masina in viitor si sa incerci altceva mai puternic poate?

Morcov: Momentan  ramane acelasi golfulet … incerc sa trag de el cat mai mult posibil.

Motorsportnews.ro: Care este traseul tau preferat dintre toate etapele la care ai participat pe care te simti cel mai bine?

Morcov: SINAIA  fiind prima etapa la care am participat, mi-a placut foarte mult.

Motorsportnews.ro: Te-ai gandit vreodata sa treci la raliuri sau iti place la coasta mai mult.

Morcov: Bugetul fiind destul de redus raman la coasta…. Poate peste cativa ani o sa incerc si o etapa sau chiar mai multe de raliu.

Credit foto : Claudia


11 thoughts on “Interviu cu Valentin Cimpoeru (Morcov)”

  1. Bafta Morcov si fiti siguri ca vom mai face si alte materiale cu el, e un baiat de nota 10

  2. ati vazut ce a facut acum la Brasov?!?!poate dc ar avea o viata sexuala regulata si nu ar mai fii atat de frustrat ar avea si performante..Ca fata am avut o deziluzzieeeee enorma cred ca se lauda atat de mult singur in oglina incat nu poate face fata in relatiile cu femei..Pacat ca este dragut,dar doar atat!!

    1. iar cu performatele in vtm nu vrei sa ma sponsorizezi sa am si eu rezultate mai bune? ca sa aveti ce sa comentati astia atotstiutori care stati pe margine….

  3. probabil faci parte din acei soferi nesimiti care vroiau sa ocoleasca coloana care se facuse pe DN1 ? iar noi, ceilalti soferi, care asteptam in coloana eram mai prosti …..

  4. pe deasupra ….. spre deosebire de mine tu te ascunzi subun id fals…..oare de ce?

  5. " ati vazut ce a facut acum la Brasov?!?! " ….. ce puteam sa fac? atata timp cat eu am ales etapa asta pt experimente? dar daca stii tu ceva…. te rog frumos sa ma faci de ras… sa rada toata lumea, eu nu ma feresc…. dar din cate vad eu cred ca tot tu te-ai cam facut de ras… ai incercat si tu o combinatie dar nu prea ti-a iesit mai deloc…..

Comments are closed.