Lucien Hora castiga etapa a II-a a Trofeului Teliu

Resiteanul Lucien Hora, campionul en-titre absolut, a deschis sezonul 2012 al CNVC cu o noua victorie. Daca prima etapa a campionatului care a avut loc sambata, 19 mai la Teliu, a fost anulata in urma unui incident nedorit, atunci cand unul dintre participanti a imprastiat motorina pe intreg traseul de concurs ca urmare a unei iesiri usoare in decor, duminica 20 mai pilotii au putut fi aplaudati pe podium. 

Totusi, nici duminica in cea de-a doua etapa a Trofeului Teliu, cursa nu a fost lipsita de incidente. Dan Prepelita a fost cel care a dat emotii spectatorilor si a ingreunat munca organizatorului. Dupa o iesire violenta in decor, Prepelita a acuzat dureri in zona capului fiind transportat la spital. Exact in acelasi loc Daniel Onoriu a avut si el o iesire la fel de violenta in decor, masina sa de concurs ajungand langa cea a lui Prepelita. Ambii piloti au scapat nevatamati fiind transportati la spital pentru investigatii de rutina. Cel de-al treilea ghinionist se numeste Dan Spuderka, care a parasit carosabilul ajungand intr-o rapa la 10m sub nivelul drumului. Din fericire doar masina sa Alfa Romeo GT a avut de suferit. Rosca Florin a avut si el un moment tensionat in ultima urcare cronometrata, insa atat el cat si masina sa Volkswagen Golf 2 au scapat teferi. 

Placuta surpriza a etapei ne-a fost oferita de doi piloti de la Clasa H3. Primul Mihnea Dutescu care s-a batut pentru locul al treilea pe podium cu micutul sau Renault Megane, dupa greii Hora si Andronic. Acesta insa a trebuit sa se recunoasca invins de Lucian Radut pe un Mitsubishi Lancer Evo care a fost mai rapid cu 0.248s. A fost o zi perfecta, cu un loc doi si un loc trei. Ma asteptam totusi ca Radut sa ma bata, pentru ca e un pilot cu experienta si isi lasa tot timpul loc pentru ultima proba.” declara Dutescu la final. Cea de-a doua surpriza, tot de la Casa H3, a fost Trifu Nicolae care la volanul masinii sale Dacia Nova a reusit o clasare pe locul 12 la general.

 

FinalOpen

 

FinalH

 

FinalN

 

Final2RM

 

FinalDiesel

 

FinalA

 

FinalI1

 

FinalI2

 

FinalJr