La Iasi a fost ca acasa

Cam asa s-ar putea descrie pe scurt atmosfera pe care au intalnit-o participantii in campionatul national de drift in capitala Moldovei. Prima surpriza placuta a fost spatiul dublu fata de anul trecut in care s-a desfasurat evenimentul. Sambata, 28 aprilie, pilotii s-au acomodat cu noul traseu din acest an si s-au impartit in doua grupe de antrenament, evoluand pe rand si incercand tot felul de setari. Nu au lipsit nici problemele tehnice Catalin Trifan rupand fuzeta de la roata spate stanga, dar defectul a fost remediat in doar 15 minute, reluand antrenamentele fara probleme.

 

Vremea buna a fost motiv de bucurie pentru toata lumea, fanii luand cu asalt complexul ERA unde pe langa concursul de drift au mai putut admira tuning show-ul din cadrul evenimentului. Daca sambata spectatorii au fost in numar neasteptat de mare la eveniment, duminica aproape nu mai era loc pe marginea circuitului pentru a urmari cursa. Pilotii si-au rasplatit fanii asa cum stiu ei cu sesiuni de Taxi drift si cele mai spectaculoase evolutii de la inceputul acestui an.  

 

In calificarile pentru Top 16 au aparut si primele surprize. Ilarion Grigorici a oferit surpriza etapei reusind sa se califice, la a doua sa participare intr-o competitie de drift. Radu Moise, Alex Gorgan Marian Silisteanu si Gabriel Onofrei sunt doar cativa dintre pilotii veterani care nu au reusit sa urce in top 16.  Sorin Ene i-a imprumutat masina lui Onofrei in calificari, Nissan-ul Silvia S15 lui Gabi refuzand sa mai colaboreze. Bogdan Padurariu nu a reusit nici el sa se califice, motorul masinii sale Audi cedand.  

 

Catalin Trifan a reusit supriza in optimi reusind sa il invinga pe mult mai titratul Sorin Ene, insa a fost eliminat in sferturi dupa un “one more time” de Nicolae Dobre unul dintre cei doi finalisti. In cealalta parte a tabloului, Iulian Jumuga l-a intalnit in semifinala pe Calin Ciortan in fata caruia a trebuit sa se recunoasca invins. Cu toate acestea Jumi a reusit sa prinda ultima treapta a podiumului invingandu-l in finala mica pe Gabi Imre, pentru ca o planetara a cedat la BMW-ul sau E30. Alex “Kellu” Gorgan a sarit in ajutorul lui Gabi imprumutandu-i masina sa, insa Imre nu a reusit sa isi faca cadou locul trei, acesta serbandu-si ziua de nastere in ziua cursei.   

 

In finala s-au intalnit doi vechi prieteni, colegi de echipa si in acelasi timp rivali in multe finale in trecut. Calin si Dobre au facut spectacol asa cum toata lumea se astepta si dupa un “one more time” Dobre a cedat pana la urma facand spin incercand sa se distanteze de Calin. Chiar daca se cunostea deja castigatorul, pilotii au mai facut o tura in aplauzele spectatorilor pentru a completa spectacolul care a caracterizat weekend-ul de la Iasi.  

 

Ne vom reintalni cu driftul in cea de-a treia etapa a campionatului intern la Suceava in perioada 19-20mai.

 

Clasament final etapa a II-a

 

Clasament general dupa etapa a II-a

 

 

 

Credit Foto: Catalin Oprea 

 

KPICASA_GALLERY(GTTDriftSeries2012Round2#Gv1sRgCMmHxd3r7Orn-AE)