Astazi incep testele din F1 pentru tinerii piloti la Silverstone

Echipele din Formula 1 vor fi prezente din nou la Silverstone, pentru trei zile, de miercuri pana vineri, saptamana aceasta, pentru sesiunea oficiala de teste dedicata tinerilor piloti. Aceasta este o oportunitate pentru a testa tinerii piloti, a dezvolta masinile pentru viitor si de asemenea de a testa noua specificatie a pneurilor P Zero care va fi utilizata incepand de la Grand Prix-ul Ungariei – cu compozitia 2013 si carcasa folosita in 2012.

 

Aceasta sesiune de teste pentru tinerii piloti reprezinta o reala oportunitate pentru echipe de a folosi noua specificatie a pneurilor si de asemenea de a si testa proprii piloti tineri. Cum ocaziile de a testa sunt minime pe parcursul anului, este important atat pentru toate echipele cat si pentru noi sa extragem cat mai multe informatii posibile din aceste sesiuni. Experienta pilotilor este menita sa ne aduca multe informatii si abia asteptam sa le ascultam opiniile. Nu ne asteptam ca noile specificatii sa se simta foarte diferit fata de cele utilizate pana acum, iar caracteristicile generale ar trebui sa fie similare. Oricum, va fi multa munca folositoare pe care echipele o vor putea presta in urmatoarele trei zile”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Will Stevens
Will Stevens

Dintre tinerii piloti care vor testa la Silverstone ii amintim pe Carlos Sainz Jr. – Toro Rosso, Daniil Kvyat – Toro Rosso, Kimiya Sato – Sauber, Will Stevens – Caterham si James Calado – Force India.