Durango in sezonul 2011 in F1?

Fosta echipa din campionatul GP2, Durango, si-a exprimat interesul la Federatia Internationala de Automobilism pentru a deveni a 13-a echipa ce va lua startul in sezonul 2011 in Formula 1. Regulamentul actual permite un numar de 26 de monoposturi pe grila de start, iar FIA urmareste adaugarea unei noi echipe, acest lucru find asteptat a fi anuntat in luna iulie.

Problemele financiare au stat la baza plecarii echipei Durango din campionatul GP2 la sfarsitul sezonului trecut, dar patronul echipei Ivone Pinton are acum 2 investitori importanti, care vor ca echipa italiana sa participe in F1.

“Dupa cat de greu ne-a mers sezonul trecut, am incercat sa cautam parteneri noi pentru a ne sprijini in acesta competitie”a afirmat Pinton. “Nu ne-a luat mult si am inteles ca interesul pentru finantarea echipei nu poate fi starnit decat in Formula1 si nimic altceva. Asa ca am insistat pe aceasta directie si pot afirma, ca ne bucuram de sprijinul a doi partneri mari internationali.”

“Chiar daca ne pastram cu picioarele pe pamant, pentru ca este prima data cand vom participa la acest nivel, vreau sa cred ca dupa atatia ani in care am invatat tinerii piloti sa ajunga mari campioni, a sosit vremea ca echipa Durango sa inainteze catre apogeul motorsportului” a concluzionat Pinton.

FOTO: autoracing1.com