Formula 1 pierde 100 milioane $ dupa anularea cursei din Bahrein

12 echipe vor avea de suferit in urma anularii Grand Prix-ului din Bahrein, deoarece probabil exista clauze de penalitati in contractele incheiate cu sponsorii lor. Datele prezentate de Formula Money indica faptul ca echipele vor pierde in jur de 40 milioane $, Ferrari fiind principala echipa ce va avea de suferit, estimandu-se ca aproximativ 11 milioane $ vor fi pierduti. Echipa italiana este echipa care primeste cei mai multi bani din sponsorizari in comparatie cu celelalte echipe din F1.

Sponsorul principal al cursei din Bahrein compania nationala aeriana Gulf Air a platit 6 milioane $ pentru dreptul de nume asupra cursei si reprezinta aproximativ jumatate din veniturile care se strangeau din reclamele de pe circuit, suma ce va trebui rambursata de Formula One Administration (FOA). Familia regala din Bahrein plateste estimativ 34 milioane $ anual la FOA, insa in acest an Bernie Ecclestone directorul executiv FOA a renuntat la aceasta suma din moment ce cursa a fost anulata.

Anul trecut 44.000 de spectatori au platit in jur de 14 milioane pentru a lua parte la cursa de deschidere a sezonului 2010 din F1, desfasurata pe circuitul international de la Bahrein care este detinut de familia regala.

Chiar daca climatul politic se va imbunatati este putin probabil ca circuitul de la Bahrein sa mai gazduiasca in acest an un grand prix din moment de calendarul F1 contine deja 20 de curse, cel mai mare numar de curse desfasurate intr-un sezon de F1.