Dunlop Winter Rally – intoarcerea in Muntii Harghitei

In perioada 25 – 27 februarie se va desfasura la Odorheiu Secuiesc Dunlop Winter Rally, un eveniment care marcheaza intoarcerea raliurilor in Muntii Harghitei.

Competitiile auto–moto pe zapada si pe gheata sunt cele mai spectaculoase evenimente de gen din lume. Toate tarile cu traditie in motorsport, din Europa, dar si din America, organizeaza in perioada iernii competitii, chiar campionate pe zapada sau pe gheata. In Romania anilor 70-80 campionatul national de raliuri incepea cu o etapa care se desfasura in intregime pe zapada si gheata (Raliul Zapezii – Brasov)

In februarie 2011, dupa mai bine de 5 ani, echipajele de raliu se intorc in Muntii Harghitei, munti unde zapada nu se topeste niciodata  

Acum, dupa cateva decenii, Gergo Szabo, campionul Romaniei la raliuri, a avut aceasta initiativa.  « Colegii mei din Ungaria abia asteapta sa vina la un raliu pe zapada,  iar adversarii si colegii mei din tara vin si ei la o prima « dezmortire » inainte de sezonul 2011 care bate la usa.  Pe traseul probei speciale “Madaras”  (20km) zapada masura miercuri 23 februarie nu mai putin de 1 metru, asa ca ne asteapta o competitie extraordinara, iar spectatorii vor avea parte si de un peisaj foarte frumos.» a declarat Gergo Szabo.

Lista de inscrieri cuprinde 18 echipaje din Ungaria, dar nu lipsesc nici echipajele romanesti Tempesta/ Pulpea, Szabo Csongor / Andreoiu Marcus.
De remarcat si faptul ca vicecampionul national de raliuri editia 2010, Vali Porcisteanu (copilot Iancu Bogdan) si campionul national al grupei H, Gunther Graef vor evolua ca si deschizatori la Dunlop Winter Rally.

Cartierul general al evenimentului este pe 25 februarie in Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita), la Hotel Tarnava. Incepand de sambata 26 februarie locatia se muta in camping-ul amenajat langa lacul de acumulare Zetea  (DJ 138 la 25 km de Odorheui Secuiesc). Duminica va fi o zi dedicata amatorilor. In zona lacului de acumulare Zetea (DJ 138 – 25km de Odorheiu Secuiesc) doritorii se pot inscrie  in intervalul orar 07 :00 – 10 :30. Startul competitie este programat de la ora 11. Autoturismele participante vor fi impartite in patru grupe, in functie de tractiune si de echiparea cu anvelope.

Fiecare seara se va incheia cu petreceri « Jack Daniels » , cunoscut fiind faptul ca Gergo Szabo este unul dintre membrii echipei Jack Daniel’s Rally Team si ca Jack Daniel’s se implica de 3 ani in raliuri printr-un program de responsabilitate sociala : « Condu responsabil : nu bea la volan ! ».

Winter Rally Dunlop – 2011 este sustinut – in calitate de partener oficial – de Goodyear Dunlop Tires Romania, partener oficial al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).

Parteneri media nationali : Top Gear

Parteneri media locali : Kiss FM,  Radio Star, Adevarul Harghitei, Ziarul de Mures, 24 de ore Targu Mures, DTV Odorheiu Secuiesc.

Sunt alaturi de organizatorii evenimentului si: Best Auto, Jack Daniel’s Rally Team, Smart Tropy, Graffi Tipp.