Schimbari planificate pentru Raliul Iordaniei

Organizatorii Raliului Iordaniei promit noi provocari pentru echipajele ce vor lua startul in cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri 2011, etapa ce se va desfasura in perioada 14-16 aprilie.

Fiind localizata in zona Marii Moarte, etapa va cuprinde 320 km de proba speciala. Aceasta etapa de macadam a aparut in calendarul WRC pentru prima data in 2008, fiind singura care se termina sambata, pentru a respecta weekend-ul traditional islamic.

Traseul pastreaza cele mai bune aspecte din 2010, la care am adaugat unele provocari noi. Penultimele doua editii au primit rapoarte excelente de la familia WRC si lucram din greu pentru a ne asigura ca editia din acest an va fi mai buna“, a declarat Randa Nabulsi, responsabil al raliului.

In timp ce anticul oras roman Jersah va gazdui din nou startul festiv, proba Rumman Forest, care avea loc in apropiere, a fost inlaturata din program, ca urmare a incercarii organizatorilor de a ajuta pilotii, spectatorii si media sa ajunga mai usor pe probele de dimineata.

O noutate o reprezinta proba Ma’in, organizatorii supraveghind momentan constructia drumurilor care ii vor duce pe concurenti de la o altitudine sub nivelul marii la una de 600 metri peste nivelul marii. Trecerea prin apa de pe proba speciala Dead Sea, localizata in cel mai jos punct de pe Terra, va fi reintrodusa, dorindu-se si introducerea a 2 saritori spectaculoase.

Organizatorii Raliului Iordaniei au ales inca o data impresionantul King Hussein Bin Talal Convention Center pentru a gazdui cartierul general si centrul de presa, in timp ce parcul de service va avea din nou privelistea Marii Moarte si a dealurilor palestiniene.