Kubica cel mai rapid in prima sesiune de antrenamente din Australia

Pilotul echipei Renault, Robert Kubica a deschis antrenamentele de vineri dimineata din Australia stabilind cel mai rapid  timp cu monopostul R30 de 1m 26.927s.

Polonezul a fost urmat de Nico Rosberg, care a reusit pentru Mercedes un timp de 1m 27.126s, in spatele sau clasandu-se pilotul echipei Mclaren, Jenson Button cu un timp de 1m 27.482s. Lewis Hamilton a fost clasat multa vreme pe pozitia a 4-a dar a reusit doar pozitia a 7-a find devansat de Felipe Massa si Fernando Alonso.

Pilotul echipei  Red Bull, Sebastian Vettel a reusit o infiltrare intre cele doua Ferrari cu un timp de 1m 27.686s.

Steagul rosu nu a fost nelipsit de pe circuitul din Australia, find aratat dupa ce pilotul echipei BMW Sauber, Kamui Kobayashi a lovit un con de marcaj, pierzandu-si astfel spoiler-ul fata. Al doilea steag a fost aratat dupa ce spoilerul inlocuit a lui Kobayashi s-a detasat de pe monopostul sau, pilotul echipei BMW Sauber reusind doar a 18-a pozitie.

Sebastien Buemi a reusit o clasare pe pozitia a 8-a cu un timp de 1m 28.014s, in fata debutantului rus Vitoly Petrov si Tonio Liuzzi.

Aceasta sesiune de antrenamente a marcat si debutul lui Paul di Resta, pilotul echipei Vijay Mallya reusind o impresia buna, avand un timp foarte apropiat de Liuzzi de 1m 28.537s.

Pilotul echipei Toro Rosso, Jaime Alguersuari a terminat prima sesiune de antrenamente al 13-lea, find urmat de Mark Webber, pilotul echipei Red Bull reusind  un timp slab de 1m 28.683s.

Nu a fost o zi buna nici pentru pilotul echipei BMW Sauber, Pedro de la Rosa, care a reusit doar al 15-lea timp de1m 29.465s, monopostul sau avand probleme mecanice.

Pedro de la Rosa a fost urmat de Rubens Barrichelo (1m 29.712s) si Nico Hulkenberg (1m 30.249s).