Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Japoniei

Britanicul a castigat Marele Premiu al Japoniei si are acum un avans de 10 puncte in fruntea clasamentului general. Cursa a inceput in spatele masinii de siguranta, pentru prima oara dupa Marele Premiu al Canadei din 2001. Apoi a fost oprita in turul 2 din cauza ploii, iar restartul s-a dat 20 de minute mai tarziu, tot in spatele masinii de siguranta. In aceste conditii, pilotii au fost obligati sa plece cu pneurile de ploaie, asa cum prevede regulamentul cand se da startul in spatele masinii de siguranta. 

F1SUZUKA2014_JKI1630261

Circuitul a inceput sa se mai usuce dupa ce masina de siguranta a intrat la boxe in turul 10, iar pilotii au folosit pneurile intermediare pentru majoritatea cursei. Spre final a inceput sa ploua din nou, cativa piloti profitand de neutralizarea cursei pentru a trece din nou pe pneuri de ploaie. Cursa a fost oprita cu steag rosu, in turul 46, dupa incidentul in care  a fost implicat Jules Bianchi.

 

Marele Premiu al Japoniei s-a desfasurat in conditii dificile, dar acum principala noastra preocupare este legata de starea lui Jules Bianchi”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.