Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Ungariei

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Ungariei pornind din pole-position printr-o strategie cu o singură oprire ultrasoft-soft. Pilotul Ferrari, Sebastian Vettel a utilizat o strategie alternativă cu o singură oprire, softultrasoft, pentru a încheia al doilea după ce a pornit de pe poziția a patra a grilei. Celălalt Ferrari, pilotat de Kimi Raikkonen a mers pe o strategie cu două opriri, încheind tot pe podium.

Temperaturile la nivelul pistei au fost extrem de ridicate pe parcursul grand prix-ului, atingând chiar 60 de grade înainte de start. Toate echipele, în afară de Haas, vor rămâne în Ungaria pentru al doilea test al
sezonului, ce se va desfășura marți și miercuri, Toro Rosso, rulând o a doua mașină pentru testele de pneuri 2019 pentru Pirelli.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF CAR RACING „Cu o sesiune de calificări derulată pe ploaie ieri, echipele au avut la dispoziție întreaga selecție de pneuri slick pentru a lua startul, ceea ce a dus la câteva strategii diferite. În special, Vettel a mers pe o altă direcție decât rivalii săi, ceea ce i-a permis să câștige poziții în cursă, așa cum a fost și cazul lui Ricciardo. Informațiile pe care echipele le-au colectat vineri au fost sufficient de concludente pentru a-și formula strategiile de cursă, pista resetându-se efectiv după ploaie. În consecință, am văzut câteva tactici în pluton, echipele beneficiind de calitățile tuturor celor trei compoziții, care s-au comportat foarte bine în condițiile unor temperaturi apropiate de cele mai mari valori văzute vreodată.

 

Lewis Hamilton a câștigat cursa utilizând o strategie optimă cu o singură oprire așa cum am prevăzut, trecând de le ultrasoft pe soft la finalul turului 25. Coechipierul său, Valtteri Bottas, care a încheiat pe cinci, a avut o strategie similar, dar cu un stint final mult mai lung pe soft.