Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Austriei

Max Verstappen a obținut a treia victorie consecutivă și o altă victorie dominantă pe Red Bull Ring printr-o strategie cu două opriri. Pilotul Red Bull a pornit cu pneul medium P Zero Galben înainte de a trece pe P Zero Alb hard pentru ultimele sale două stinturi. Ceilalți doi finaliști pe podium – pilotul Mercedes, Valtteri Bottas și Lando Norris de la McLaren – au oprit o singură dată pentru a schimba de pe medium pe hard.

Majoritatea piloților au pornit în grand prix cu pneul medium, cu doar patru piloți începând pe P Zero Roșu soft (ambii Aston Martin și ambii Alpha Tauri) și doi piloți pe pneul hard (Carlos Sainz de la Ferrari și Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo).

A fost un mix de strategii cu una și două opriri de-a lungul cursei. Opt din cei 19 finaliști au oprit de două ori, doi din primii patru.

Temperaturile au fost considerabil mai reci decât au fost ieri, cursa pornind pe un cer înnorat cu 24 de grade temperatură ambientală și 32 de grade la nivelul pistei.

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING „Suntem mulțumiți cu decizia noastră de a varia nominalizările pentru Austria, rezultând astfel două curse distincte, cu al doilea grand prix având un ritm foarte alert și mai multă acțiune comparativ cu cel din urmă cu o săptămână. Temperaturile la nivelul pistei azi au fost considerabil mai reci decât au fost în calificări, ceea ce evident a avut un efect asupra uzurii și degradării pneurilor, favorizând compozițiile mai soft și prelungind stinturile. Drept rezultat, am văzut un mix interesant între strategii cu una și două opriri; cele cu o singură oprire necesitând un mai bun management al pneurilor pentru a le menține performanța de-a lungul fiecărui stint, în timp ce strategia cu două opriri a fost câștigătoare. Felicitări lui Max Verstappen și Red Bull pentru strategia perfectă din cursa de azi, unde ritmul lor le-a permis să oprească de două ori fără să piardă conducerea cursei. Noi mai rămânem pe Red Bull Ring pentru a treia săptămână pentru a continua programul de teste pentru pneurile pe 18 inch pentru 2022, pentru două zile cu Alpha Tauri, marți și miercuri.”