Pirelli a nominalizat pneurile pentru primele 8 curse de Formula 1 din 2020

Ca urmare a publicării recente a primei părți a calendarului de Formula 1 pentru acest sezon, Pirelli a anunțat compozițiile pentru primele 8 curse din 2020 de Formula 1: Austria (2 etape), Ungaria, Marea Britanie (2 etape), Spania, Belgia și Italia.

 

PNEURILE NOMINALIZATE PENTRU PRIMELE 8 GRAND PRIX-URI:

Doar trei compoziții pentru fiecare cursă din 2020, cu cinci compoziții diferite: C1 este cea mai dură (hard), iar C5 cea mai moale (soft).

  1. Fiecare pilot va trebui să salveze un set din cea mai moale compoziție din cele trei nominalizate pentru Q3. Acest set va fi returnat la final de către cei care se califică în top 10, dar va fi păstrat de ceilalți piloți pentru cursă.
  2. Fiecare pilot trebuie să aibă un set P Zero Alb hard și unul P Zero Galben medium disponibile pentru grand prix, iar unul dintre ele trebuie folosit.
  3. Fiecare pilot are la dispoziție 13 seturi de pneuri pentru întreg weekend-ul.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „Cu atât de multe variabile la startul acestui sezon întârziat, și cu un calendar flexibil care nu ne dă timp suficient pentru a reacționa la circumstanțele schimbătoare, am agreat cu echipele, promoter-ul și FIA să anunțăm nominalizarea compozițiilor pentru primele opt curse ale anului odată. Ca de obicei, compozițiile au fost alese pentru a se potrivi cel mai bine caracteristicilor individuale ale fiecărui circuit cu scopul de a oferi cele mai interesante oportunități pentru strategia de cursă.”